Vélovak-oprichter Will Scheper aan de slag bij Timyo

Vélovak-oprichter Will Scheper aan de slag bij Timyo

Will Scheper, geestelijk vader van Vélovak, heeft het evenement voor de tweewielervakhandel volledig overgedragen aan Easyfairs. Hij is inmiddels aan de slag bij Timyo, waar hij zich volledig richt op het nieuwe e-bikemerk Muon.

Vélovak-oprichter Will Scheper aan de slag bij Timyo

In 2018 besloot de Jaarbeurs de Bike Motion Benelux naar het voorjaar te verschuiven. Will Scheper kwam vervolgens op het idee om in dat vrijgekomen gat van de beurskalender een vakbeurs te organiseren. De opzet was aanvankelijk heel kleinschalig met slechts 22 exposanten in de Evenementenhal Gorinchem. De eerste beurs werd een succes, waarna Easyfairs, eigenaar van Evenementenhal Gorinchem, Scheper vroeg een samenwerking aan te gaan. Door andere werkzaamheden en uitdagingen heeft Will Scheper inmiddels besloten de beurs over te dragen aan Easyfairs. In de afgelopen maanden is de overdracht volledig afgerond en Scheper is formeel weg bij Vélovak.


Deze artikelen vind je vast ook interessant:


Manager bij nieuwe e-bikemerk Muon

Sinds 1 november is Scheper verantwoordelijk als sales en brand manager van het sportieve high-end e-bikemerk Muon van Timyo. Ex-wielrenner Stef Clement wordt als ambassadeur het boegbeeld van het merk. “Samen met Jan de Jong hebben we het hele concept van Muon nog een keer doorgenomen en de eerste samples zijn recentelijk op de foto gezet”, vertelt Scheper. “In principe hadden we Muon al willen lanceren, maar dat was door corona een beetje lastig. We hebben het uitgesteld tot begin dit jaar, zodra het weer mogelijk is.”

Nieuw: brand only fietsfestival in de Randstad

Naast zijn werkzaamheden voor Timyo blijft Scheper ook nog actief met zijn handelsonderneming DW Agency. “Ik ga alleen door met Bliz en Fidlock, met de andere merken die ik deed (Granite, Powunity en Basso) ben ik gestopt”, geeft Scheper aan. Wel gaat hij weer iets compleet nieuws opzetten: een brand only fietsfestival in de Randstad, met aandacht voor alle facetten van fietsen en waar ook fietsen getest kunnen worden. “De vergunning heb ik rond en de eerste editie staat gepland voor mei 2022. Wordt vervolgd, dus.”