Mascha Roelvink van Pedaleur Bikes: 'Klanten begrijpen coronaprotocol als je het uitlegt'

Mascha Roelvink van Pedaleur Bikes: 'Klanten begrijpen coronaprotocol als je het uitlegt'

Het is nog even wennen in de verschillende branches, het werken met een coronaprotocol. Bij Volvodealer Harrie Arendsen, tevens eigenaar van tweewielerzaak Pedaleur Bikes, waren ze er vroeg bij. Mascha Roelvink: "Klanten begrijpen de maatregelen, zolang je ze maar goed uitlegt." Meer weten over het coronaprotocol? Op 22 juni houdt Tweewieler samen met zustertitel AMT en OOMT het webinar 'Focus op veilig werken: Het coronaprotocol & Inspectie SZW-controle'.

Mascha Roelvink werkt als Coördinator Facility & Process bij Harrie Arendsen. Dit bedrijf is Volvo-dealer met vestigingen in heel Oost-Nederland en tevens eigenaar van Pedaleur Bikes in Doetinchem. Zij legt kort uit wat de komst van het coronavirus betekende voor het autodeel en het onlangs verworven tweewielerdeel van haar bedrijf. “We hebben in een heel vroeg stadium al een crisisteam geformeerd. Voor ongeveer 80% dekte ons plan de beide takken van het bedrijf, maar voor sommige aspecten van de retailzaak waren toch echt specialistische maatregelen nodig. Dat komt door de opzet van de ruimtes en de klantenkring.”

Mensen meekrijgen met het coronaprotocol

Dingen klein maken, ze ophakken. Daar hadden Roelvink en haar collega’s veel baat bij toen zij een coronaprotocol opstelden voor hun bedrijven. “Je krijgt als onderneming heel veel over je heen. Overzicht behouden en de zaak in kleine delen opknippen helpt dan. Dat hebben we al gedaan in de week dat het handen schudden verboden werd. We hebben meteen desinfecterende handgel neergezet en duidelijke borden met daarop de tekst dat wij geen handen schudden en waarom niet. De klanten, maar ook onze medewerkers, gingen er eigenlijk meteen in mee omdat we het verhaal goed konden uitleggen. Je klanten en medewerkers meekrijgen in het verhaal is het belangrijkste. Leg uit dat je het beste met ze voor hebt.”

H&L benchmark eerste kwartaal 2020Belangrijk: duidelijke routing maken

Na het verbod op handen schudden en het plaatsen van desinfectiezuilen volgden meer maatregelen. ‘Zo gingen we snel over tot het werken in ploegendiensten, het aanpassen van de routing en zorgden we ervoor dat er minder collega’s tegelijk op de werkvloer waren.” Op het webinar van maandag 22 juni aanstaande vertelt Mascha Roelvink meer over de maatregelen die Harrie Arendsen bij haar garagebedrijven en Pedaleur Bikes heeft genomen.

Kleine reparaties naar een aparte ruimte

Snel moeten handelen levert uiteraard ook de nodige obstakels op. “In de winkel van Pedaleur Bikes, met veel personenverkeer, vonden wel eens kleine reparaties plaats. Dat hebben we meteen stopgezet en verplaatst naar buiten of naar een aparte ruimte. Zo hebben we ook het aantal mensen bij de verschillende bedrijven op kantoor moeten terugbrengen. Dat had tot gevolg dat we een schema moesten maken of voor medewerkers een nieuwe werkplek moesten zoeken. Maar dat is op alle vestigingen perfect gelukt.”

Ik zie inspecties in het kader van corona vol vertrouwen tegemoet”

Laat SZW-inspecties maar komen

Volgens Mascha Roelvink heeft Harrie Arendsen zijn RI&E op orde. “De inspecties in het kader van corona door het ministerie van SZW zie ik dan ook vol vertrouwen tegemoet. Ik weet eerlijk gezegd nog niet hoe die inspecties eruit gaan zien, want het is niet helemaal duidelijk of ze daadwerkelijk langskomen of dat de inspectie telefonisch gaat. Maar ik vind het zeker een goede zaak want zo houden ze bedrijven scherp en pikken ze hopelijk verbeterpunten eruit.”

Volg het webinar op maandagavond 22 juni

Meer weten over het coronaprotocol en de inspecties van het Ministerie van SZW in coronatijd? Volg dan aanstaande maandagavond 22 juni het webinar ‘Focus op veilig werken: het coronaprotocol & Inspectie SZW-controle’ dat Tweewieler samen met zustertitel AMT en OOMT organiseert. Mascha Roelvink van Harrie Arendsen/Pedaleur Bikes is één van de gasten aan tafel.

Meld je direct aan voor het GRATIS webinar.


Dit vind je vast ook interessant: