Vélovak: plannen nieuwe editie en start up plein

Na de succesvolle editie van de tweewielervakbeurs Vélovak in 2019 is het team hard aan het werk voor de aankomende vierde editie, die plaats vindt op 27, 28 en 29 september in Evenementenhal Gorinchem. “Er is veel nieuws dat we graag delen met de branche: nieuwe deelnemers, nieuwe tools, beleving en meer”, vertelt Mascha de Bruin, Head of Event Vélovak.

“Het is een onwerkelijke en onzekere tijd op dit moment, maar Easyfairs houdt de situatie van dag tot dag in de gaten. Daarin volgen we de richtlijnen van het RIVM en dat betekent dat de beurzen na de zomervakantie gewoon doorgaan zoals gepland. Er is op dit moment voor Vélovak nog geen reden tot onzekerheid. De aanvragen blijven binnenkomen. We hebben het volste vertrouwen in het platform zoals het er nu voor staat. We hebben al meer dan 40 exposanten met een goede verdeling over de segmenten”, vermeldt Mascha.

“In de tussentijd willen wij als Easyfairs ook ons steentje bijdragen aan de strijd tegen het coronavirus. Daarom hebben we onze locaties in Europa, waaronder Evenementenhal Gorinchem, ter beschikking gesteld aan de lokale en nationale overheden die betrokken zijn in de strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus. Onze eventlocaties kunnen dienst doen als bijvoorbeeld tijdelijke zorgcentra en stockageruimtes van medisch materiaal.”

Deelname bevestigd

Op dit moment hebben al verschillende bedrijven hun deelname aan het zakelijke platform bevestigd, waaronder groothandel Hermann Hartje KG, fietsfabrikant Multicycle, leverancier AXA Bike Security en fabrikant van kinderfietsen Puky GmbH.

Doelgroep bereiken

Sales manager bij Hermann Hartje KG, Ron Yanse, zei het volgende toen hem werd gevraagd wat de reden van deelname aan Vélovak was: “We hebben ontdekt dat vakbeurs Vélovak groeiende is en het platform helpt ons om een doelgroep te bereiken die we met onze eigen huisshows niet bereiken. Op Vélovak willen we de highlights van ons nieuwe programma tonen met onze merken als Victoria, Conway, i:Sy, Tern en de onderdelen van ons eigen merk Contec.”

Onderscheidend

De sales & marketing coördinator van Multicycle, Remco Keizer zei hierover het volgende “Vélovak is puur en alleen voor de dealers in de tweewielerbranche en is daarmee onderscheidend van andere beurzen. Ook zagen we dat Vélovak elk jaar groeide en dat het een goede basis heeft opgebouwd. Bij Multicycle zijn de dealers erg belangrijk. Voor de beurs hebben we als doelstelling om ons kwalitatief dealernetwerk uit te breiden. Vélovak past goed bij deze doelstelling. We willen het komende jaar de huidige collectie gaan uitbouwen, deze nieuwe producten gaan we tonen op de beurs.”

Contact met relaties

Daniëlle Wolfs, Marketing manager bij AXA Bike Security voegde toe: “Vélovak is een opkomende beurs waar iedereen uit de vakhandel elkaar kan treffen. Een ideaal moment om contact te hebben met onze relaties. Op Vélovak zal de focus liggen op ons nieuwe kabel- en kettingassortiment: de resolute en absolute lijn. Daarnaast zijn wij druk bezig met een nieuwe lijn batterijverlichting. De voorlichten hebben een compact en eigentijds design en de nieuwe achterlichten hebben een minimalistisch ontwerp.”

Voor de volledige deelnemerslijst kun je gaan naar de website van Vélovak.

Showelementen

Op dit moment werkt de vakbeurs aan de volgende showelementen:

• Het hebben van een interessant en divers aanbod van exposanten in alle segmenten (fietsen, sportieve fietsen, winkel en werkplaats, onderdelen en accessoires, scooters en e-mobility en diensten en systemen),

• Een ‘Innovatie/start-up plein’ om de bezoeker een kijkje te geven in de toekomst en om de dealers te helpen met het unieker maken van het assortiment in hun winkel,

• Meer beleving op Vélovak, bijvoorbeeld met een sportcafé waar de finale van het wereldkampioenschap wielrennen zal worden uitgezonden.

Nieuwe tool

“Daarnaast heeft het beursteam een nieuwe tool voor zowel de exposanten als de bezoekers geïntroduceerd voor de editie in 2020, genaamd EasyGo. EasyGo is een servicepakket met een breed aanbod van marketing tools die de online zichtbaarheid voorafgaand aan de beurs verhogen en het opvolgen van leads na afloop eenvoudiger maken. Het is ook geïntegreerd in de vernieuwde website. Het maakt het voor de bezoekers niet alleen makkelijker de exposanten online te bekijken, maar ook de nieuwe producten, nieuws en vacatures van de deelnemers. Ook worden bezoekers makkelijker geïnformeerd voor, tijdens en na beurs en kunnen ze gemakkelijk in één ‘touch’ hun visitekaartje uitwisselen met een exposant”, aldus Mascha de Bruin, Head of Event Vélovak.

Speciaal voor dealers

Vélovak vindt plaats op 27, 28 en 29 september in Evenementenhal Gorinchem. Het is de tweewielervakbeurs van de Benelux voor de fiets- en scooterbranche, speciaals voor de dealers. Het is kort na de EUROBIKE, eind september en voor het nieuwe seizoen. Dit maakt de vakbeurs een speciaal inkoop-, netwerk- en kennismoment voor de tweewielerbranche. Ook geven professionals tijdens de vakbeurs lezingen, georganiseerd door hoofdmediapartner Tweewieler en Vélovak.

Voor meer informatie met betrekking tot deelname aan Vélovak, mail naar info-velovak@easyfairs.com

Dit artikel is gesponsord door Easyfairs.

(website available in English and French).