Jack Oortwijn zwaait af bij Tweewieler en Bike Europe

Vandaag is de laatste werkdag van Jack Oortwijn. Hij gaat na 35 jaar fietsjournalistiek bij Tweewieler en Bike Europe genieten van zijn welverdiende pensioen. Graag richt Jack nog een afscheidswoord tot je.
Delen:

“Vanaf deze plek wil ik u vaarwel zeggen. Na bijna 35 jaar velen van u van dienst te zijn geweest met het laatste nieuws, reportages en inzichten over de fietsindustrie in Nederland en daarbuiten, is het voor mij tijd om met pensioen te gaan. Het was de bedoeling dat dit afscheid persoonlijker zou plaatsvinden met een afscheidsfeestje tijdens de Taipei Cycle Show die voor eerder deze maand gepland stond. Maar zoals u weet kwam deze show te vervallen vanwege het Coronavirus.”

“Mijn 35 jaar in de fietsen startte in 1985 bij Tweewieler. Ik ben twee periodes hoofdredacteur geweest van het vakblad voor de fietssector binnen de Benelux. De eerste maal van 1985 tot 1996 toen ik overstapte naar het internationale vakblad voor de fietsindustrie; Bike Europe. Een reorganisatie binnen de toenmalige uitgever van Tweewieler (Reed Business Information) bracht mij in 2011 weer terug op het oude nest. Dat duurde tot 2017.”

“In mijn twee periodes als hoofdredacteur van Tweewieler heb ik velen van u ontmoet tijdens dealershows, beurzen of bijeenkomsten. Ik koester daar goede herinneringen aan! Ik kan echt zeggen dat ik genoten heb van mijn tijd onder u allen. Vandaar dat ik ook graag op een gepastere wijze afscheid had genomen. Het Coronavirus verhindert dat. Nu mijn pensioen ingaat, kan ik alleen maar zeggen; blijf vooral gezond. Vaarwel.”

Jack Oortwijn