‘Geef vakmensen de kans om hun talent te ontwikkelen’

Hugo Steeghs en Dave Baltissen namen drie jaar geleden de dagelijkse leiding van een tweewielerwinkel over. Hoewel alles op rolletjes loopt, besluiten ze zichzelf en hun team aan te melden voor de OOMT GastvrijheidsCheck en de workshop Escape Room. “Als alles goed gaat, wil je dat het goed blijft gaan.”
Delen:
De OOMT Gastvrijheidscheck en de workshop Escape Room: het achtkoppige team van Theo Lommen Tweewielerspecialist ging de uitdaging aan.

Theo Lommen Tweewielerspecialist heeft twee vestigingen in het Limburgse Horst en Sevenum. Het bedrijf werd in 1956 opgericht door Hubert Lommen. Ruim zestig jaar later draagt zoon Theo het stokje over aan twee nieuwe eigenaren. Dave Baltissen en Hugo Steeghs geven alweer bijna drie jaar leiding aan het team.

“De overdracht in januari 2017 was een bijzonder moment”, vertelt Hugo Steeghs. “Ik ben op mijn 14e als weekendhulp bij Theo Lommen begonnen. Dave werkt hier sinds zijn 15e. We zijn hier allebei geworteld. We vinden het geweldig dat we de kans hebben gekregen om het bedrijf over te nemen.” Voor Hugo en Dave was het even wennen aan hun nieuwe rol. Toch is de overgang soepel verlopen. “Dat komt ook door het team. We hebben twee vestigingen maar we werken als één team samen. Het voelt alsof we één groot bedrijf zijn dat toevallig op twee aparte plekken werkt.”

Onafhankelijke beoordeling

Dit jaar zijn Dave en Hugo drie jaar onderweg. Toch zijn ze erg benieuwd hoe iemand van buitenaf naar het bedrijf kijkt. “We hadden het gevoel dat we op het goede spoor zaten. Maar het kan nooit kwaad om dat door een onafhankelijke partij te laten toetsen.” Als erkend leerbedrijf had het bedrijf al contacten met OOMT.

Het gaat goed en dat willen we zo houden. De workshop is nuttig en leuk tegelijk

Van de OOMT-bedrijfsadviseur krijgen de twee ondernemers een tip over de GastvrijheidsCheck en de workshop Escape Room. “Dat sloot goed aan bij onze plannen voor een onafhankelijke beoordeling, dus dat hebben we meteen gedaan .” De twee vestigingen van Theo Lommen Tweewielerspecialist krijgen in het diepste geheim bezoek van een OOMT mystery guest. “Dat was even spannend. Klopt ons voorgevoel? Gelukkig kregen de beide locaties een positieve beoordeling. Er waren weinig verbeterpunten. Geweldig om te horen!”

Dave en Hugo besluiten om zich vervolgens aan te melden voor de OOMT-workshop Escape Room. “Het gaat goed en dat willen we zo houden. De workshop is nuttig en leuk tegelijk.”

Niet achteroverleunen

OOMT-workshops:
leren van elkaar

Alles leren over gastvrijheid en klantwensen. Samen met je collega’s een magazine cover maken. Als team ontsnappen uit een escape room. Of nieuwe dingen over jezelf en jouw collega’s leren met stand-up comedy. De OOMT-workshops Door de Ogen van de Klant, Magazine Cover maken, Escape Room en Automotive Got Talent en zijn leuk en leerzaam. Meer weten of aanmelden? Kijk op www.oomt.nl of bel de OOMT Servicedesk via 0800-0155

De workshop Escape Room gaat dieper in op de samenwerking en teamrollen: wie heeft welke rol en zit iedereen op de juiste plek? Tijdens de workshop, die afgelopen oktober werd georganiseerd, is een nieuw gezicht aanwezig. Hugo Steeghs: “We hadden kort voor de workshop een nieuwe collega aangenomen. Hij was nog niet begonnen, maar we wilden hem er graag bij hebben. Het was een mooi moment om elkaar alvast beter te leren kennen.”

Dave en Hugo kijken met een prettig gevoel op de avond terug. “De workshop was een extra bevestiging dat we de basis goed op orde hebben. Natuurlijk zijn er ook verbeterpunten. Daar gaan we deze winter mee aan de slag.”

De goede score is voor Dave en Hugo geen reden om achterover te leunen. “Investeren in persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkeling is noodzaak. We zijn zuinig op onze vakmensen en we willen iedereen de kans geven om hun talenten te benutten. De mogelijkheden zijn er, dus moet je ze pakken, vinden wij. Je kunt er samen alleen maar beter van worden.”

Dit artikel is gesponsord door OOMT / zie partnerdossier.