Kijk nu het webinar over ziekteverzuim terug

Heb jij het webinar ‘Help, mijn medewerker is ziek’ gemist dat is gehouden door Tweewieler en OOMT? Geen nood, je kunt hem nu terugkijken. Heb je na afloop vragen of wil je weten hoe je ziekteverzuim gericht kunt aanpakken en vooral voorkomen? De specialisten van OOMT helpen je graag. Veel kijkplezier!

Verzuim van medewerkers als gevolg van ziekte kost u als werkgever niet alleen handen vol geld – 200 tot 400 euro per dag – maar zorgt ook voor meer druk op de rest van het personeel. Met als mogelijk gevolg nog meer uitval, minder omzet en ontevreden klanten. Om je (beter) tegen verzuim te wapenen, verzorgde Tweewieler maandagavond 28 oktober samen met OOMT en zustertitel AMT het webinar ‘Help, mijn medewerker is ziek!’. Je kunt het webinar gepresenteerd door Sandy Nijhuis nu gratis terugkijken, gewoon achter je computer, op je tablet of je mobiel. Heb je na afloop vragen of wil je meer informatie, neem dan contact op met OOMT.

Marlies Vermeulen: Ziek zijn is voor niemand leuk

Arbeidsdeskundige Marlies Vermeulen was één van de gasten aan tafel. Ze is sinds 2016 verzuimcoördinator en arbeidsdeskundige, onder meer voor arbodiensten. “Als arbeidsdeskundige begeleid ik werknemers tijdens hun verzuim in het proces om terug te keren op de werkvloer. Daarnaast werk ik ook preventief; ik voer dan gesprekken met medewerkers die wellicht op het punt staan te gaan verzuimen. Samen, en dat is soms ook met de werkgever erbij, willen we dat dan voorkomen. Want niemand vindt het leuk om ziek te zijn.”

Suzanne Kuiper: Zo ga je om met ziekteverzuim

Tweede gast aan de webinar-tafel is Suzanne Kuiper. Zij is HR-directeur bij Amega Groep en dagelijks in de weer met het voorkomen van verzuim en het begeleiden van zieke medewerkers naar een spoedig herstel. Samen met Marlies Vermeulen geeft ze tips over hoe je verzuim kunt voorkomen en – als het toch zo ver komt – hoe je ermee om moet gaan. Vermeulen: “We vertellen je hoe je in gesprek blijft met elkaar en waar je tegenaan kunt lopen als een medewerker langdurig ziek is. Tijdens het webinar behandelen we een aantal praktijksituaties zodat deelnemers meteen een beeld hebben van wat ze tegen kunnen komen en hoe ze daarmee om moeten gaan.”

Volgende webinar: ‘Speel op safe! Veilig & gezond werken’

Het volgende gratis webinar dat OOMT organiseert staat inmiddels ook gepland; donderdag 21 november 2019. Het onderwerp is deze keer ‘Speel op safe! Veilig & Gezond werken’. Je kunt je hiervoor nu al aanmelden!