Vanavond 19.30 uur; Gratis webinar ‘Help, mijn medewerker is ziek’

Heb jij je al aangemeld voor het webinar ‘Help, mijn medewerker is ziek’ wat vanavond wordt gehouden door Tweewieler en OOMT? Doe dat dan gelijk en kruip vervolgens om 19.30 uur achter je computer, luister naar de informatie die specialisten geven, stel vragen en doe morgen gelijk je voordeel met het geleerde. Deelname aan het webinar is helemaal gratis.

Verzuim van medewerkers als gevolg van ziekte kost u als werkgever niet alleen handen vol geld – 200 tot 400 euro per dag – maar zorgt ook voor meer druk op de rest van het personeel. Met als mogelijk gevolg nog meer uitval, minder omzet en ontevreden klanten. Om je (beter) tegen verzuim te wapenen, verzorgt Tweewieler vanavond – maandag 28 oktober – samen met OOMT en zustertitel AMT het webinar ‘Help, mijn medewerker is ziek!’. Je volgt het webinar thuis achter je computer, het is helemaal gratis en begint om 19.30 uur. Meld je wel vooral even aan.

Marlies Vermeulen leert je hoe je verzuim voorkomt

Arbeidsdeskundige Marlies Vermeulen is één van de gasten aan tafel. Ze is sinds 2016 verzuimcoördinator en arbeidsdeskundige, onder meer voor arbodiensten. “Als arbeidsdeskundige begeleid ik werknemers tijdens hun verzuim in het proces om terug te keren op de werkvloer. Daarnaast werk ik ook preventief; ik voer dan gesprekken met medewerkers die wellicht op het punt staan te gaan verzuimen. Samen, en dat is soms ook met de werkgever erbij, willen we dat dan voorkomen. Want niemand vindt het leuk om ziek te zijn.”

Suzanne Kuiper: weten wat je moet vragen aan een zieke medewerker

Een stap in de richting van goed werkgeverschap is om meer te weten over verzuim en hoe je daarmee omgaat. “Daarom raad ik deelname aan het webinar absoluut aan”, vertelt Marlies Vermeulen. “Na afloop weet je als werkgever waar je naartoe moet met vragen over verzuim.” Tweede gast aan de webinar-tafel is Suzanne Kuiper. Zij is HR-directeur bij Amega Groep en dagelijks in de weer met het voorkomen van verzuim en het begeleiden van zieke medewerkers naar een spoedig herstel. Samen met Marlies Vermeulen geeft ze tips over hoe je verzuim kunt voorkomen en – als het toch zo ver komt – hoe je ermee om moet gaan. Vermeulen: “We vertellen je hoe je in gesprek blijft met elkaar en waar je tegenaan kunt lopen als een medewerker langdurig ziek is. Tijdens het webinar behandelen we een aantal praktijksituaties zodat deelnemers meteen een beeld hebben van wat ze tegen kunnen komen en hoe ze daarmee om moeten gaan.”

Vanavond 19.30 uur ; Webinar over ziekteverzuim

Webinar #2 Help, mijn medewerker is ziek!

Kijk maandagavond 28 oktober vanachter je laptop, mobiel of tablet naar de uitzending. Stel live je vragen of deel je mening en ervaring met de gasten in de studio.

DIRECT AANMELDEN VOOR HET WEBINAR.