Prijswinnende producten bij Juncker Bike Parts

Het nieuwe fietsseizoen is in volle gang en inmiddels zijn er tal van awards uitgereikt aan producten die Juncker Bike Parts levert. Deze prijzen zijn niet alleen voor het goede product een erkenning, maar ook voor de ontwikkelaars die erachter zitten.

De SRAM AXS is tijdens Bike Motion 2019 bekroond met de Fiets Innovatie Award. De jury is te spreken over de zeer mooie samenvoeging van beschikbare moderne technieken. Er is sprake van hoogstaande technologie voor zowel de professional als de liefhebber, met nu draadloze bediening van de 2 x 12-speed drive train. Deze wordt gecombineerd met een ‘flattop-ketting’. Met de bijbehorende app is de batterijstatus te raadplegen, zijn de instellingen van de elektronische onderdelen te wijzigen en kan de software geüpdatet worden.

Urban Iki

Bij Urban Iki houdt de regen aan prijzen dit jaar maar niet op. Als eerste won men op 15 maart de prestigieuze Golden IF Award voor haar kinderfietszitjes. Zowel het voorzitje als het achterzitje won een prijs.

De iF Design Award wordt jaarlijks uitgereikt door het iF International Forum Design GmbH uit Hannover. Urban Iki overtuigde met de belijning, de kwalitatieve uitstraling en de aandacht voor details in de afwerking. De 67-koppige internationale jury met onafhankelijke experts was heel duidelijk over de zitjes: “Design that just makes you smile!”

German Design Award

Vervolgens wonnen ze bij Urban Iki een German Design Award. Dit is een internationaal toonaangevende prijs voor unieke designs met een onderscheidende ontwerpkwaliteit.

Managing Director Ronald Scheppink over het winnen van de award: “Als team zijn we erg trots en dankbaar voor deze prijs. In 2015 kozen we voor een strategie om de overvolle markt te betreden met een nieuw merk en een nieuw ontworpen fietsstoeltje. We werkten samen met een sterk team van Nederlandse ontwerpers en Japanse ingenieurs.”

German Innovation Award

Op 28 mei jl. was het wéér raak. Urban Iki mocht in het Deutsches Technikmuseum in Berlijn een German Innovation Award in ontvangst nemen. Deze innovatieprijs werd met name toegekend vanwege de sluiting van het 5-punts-gordelsysteem. Deze heeft Urban Iki zelf ontwikkeld.

De kinderfietszitjes van Urban Iki zijn exclusief verkrijgbaar bij Juncker Bike Parts.

Andere prijswinnaars

Continental Grand Prix 5000

Ook deze producten wonnen een Design & Innovation Award:

  • DT Swiss F535 One: ultiem rijcomfort met de voorvork F535 One van DT Swiss
  • Continental Grand Prix 5000: de beste allrounder in het veld
  • RockShox Lyrik RC2: helpt om de steilste, langste en meest uitdagende enduro tracks te bedwingen
  • Schwalbe Eddy Current: de eerste echte E-MTB band voor All Mountain en Enduro

Dit artikel is gesponsord door Juncker.