Premium parts voor MTB

Premium parts voor MTB

Cane Creek straalt het uit: hun gevoel voor kwaliteit zit in al hun MTB-parts. Dit is overduidelijk zichtbaar in hun limited edition producten zoals de titanium eeWings crank, maar ook in de kleinere productieparts. Het detail is belangrijk, maar functionaliteit en de uitstraling minstens evenzo.

Premium parts voor MTB
Cane Creek ee-series producten

Zo zijn er in het assortiment van Cane Creek de fijne headsetseries die in verschillende prijsklassen verkrijgbaar zijn. Al jaren was er de topklasse 110-serie, en de 40-serie. Die laatste serie is iets vriendelijker voor de portemonnee.

Nu is daar sinds eind 2018 de Hellbender 70-serie bij gekomen die het verschil tussen beide prijsklasses overbrugt en er precies tussenin zit. Zonder al te veel in te boeten aan kwaliteit. De 70-serie wordt inmiddels door veel pro’s gebruikt.

Helm Air

Naast hun headsets en remklauwen staat Cane Creek ook bekend om hun MTB-vorken. De nieuwste daarvan, de Helm Air, werd in een tijdspanne van vijf jaar ontwikkeld. Deze trail en enduro-vork is eenvoudig helemaal zelf af te stellen. Voor het afstellen van de lucht, negatieve veerweg en rebound zijn verrassend weinig tools en extra’s nodig: met een paar inbussleutels ben je zo op weg.

Ook het vastzetten van de assen gaat met gemak, door het eigen D-loc systeem waarbij as en vork perfect ineen klikken.

Ee-serie

De grootste productvernieuwingen zien we terug in de ‘ee-lijn’ van Cane Creek: met een ander perspectief worden welbekende veelgebruikte bike parts opnieuw bekeken. Ontworpen door onderzoek naar manieren om onderdelen lichter te maken, of juist logischer in elkaar te steken om ze onderhoudsvriendelijker te maken. De eeBrakes en meeverende Thudbuster-zadelpen zijn daar mooie voorbeelden van.

Nieuw aanbod

Titanium remklauwen

Recente toevoegingen aan het assortiment zijn de limited edition eeBrakes El Platino, in jawel, platinum. Ook de Helm-vork heeft er een nieuwe versie bij, de Helm Works 130-series, welke meer is afgestemd op cross-country gebruik. Het kleinste nieuwe product is de Road Cache, een handig tasje voor reserveonderdelen die zo achter in je fietsshirt past.

Cane Creek is in de Benelux te verkrijgen via Cosmic Sports.

Dit artikel is gesponsord door Cosmic Sports.

Dit vind je misschien ook interessant