Fietsvakbeurs Vélovak komt met nieuwe namen

De Vélovak breidt, met nog een kleine 5 maanden te gaan, steeds verder uit. Op 22, 23 en 24 september vindt de fietsvakbeurs van de Benelux plaats in Evenementenhal Gorinchem. Er is veel gebeurd rondom het inkoopmoment van het jaar sinds het introduceren van het Brommer- en Scooterplein een maand geleden.

Met de toevoeging van nieuwkomers Italjet E-biks en AZ-Import (Trenergy), naast de reeds bekendgemaakte deelnemers zoals Puch, E-Wheels Studio, Kettler Alu-Rad GmbH en Achielle, is het stadsfietsen en e-bike segment op de plattegrond al bijna helemaal gevuld. Groothandel Italjet E-bikes zal hun uniek Italiaans design e-bikes naar de beurs brengen. Trenergy richt zich dan weer exclusief op elektrische fietsen met een zeer complete uitrusting en hoogwaardig rijcomfort.

Ook onderhoudsbedrijf Novatech International en helmenproducent Casco International zijn toegevoegd als deelnemer op Vélovak.

Twee nieuwe softwarebedrijven naar Vélovak

Naast FietsNED en WilMar Retail zijn nu ook officieel Piggy Loyalty en CycleSoftware deelnemer van Vélovak 2019. Piggy Loyalty combineert marketing en sparen in één loyaliteitsprogramma. CycleSoftware is het complete kassasysteem voor iedere fietsenwinkel. Ook een bekend gezicht keert terug op Vélovak, namelijk OOMT. Het opleidings- en ontwikkelingsfonds OOMT zal retailers onder andere helpen om future proof te worden.

Uitbreiding bromfietsen en scooters

Nieuw op de beurs is het aanbod van brom- en snorfietsen en scooters op het Brommer- en Scooterplein. De drie mooie merken AGM scooters, BTC scooters en PePe Parts hebben hun deelname al bevestigd voor het Brommer- en Scooterplein.

Vélovakman Award

Op 6 en 20 mei zullen de voorrondes van de Vélovakman Award plaatsvinden in De Fietser in Ede. De vakwedstrijd heeft als doel het ambacht van de fietsenmaker een speciaal podium te bieden. De man of vrouw die normaal op de achtergrond staat en alle klanten helpt met hun wensen en problemen, laat nu zien wat hij of zij in zijn/haar mars heeft.

Vélovak: groot en klein

Dit jaar zal het inkoop-, netwerk- en kennismoment voor de tweewielerindustrie op 22, 23 en 24 september 2019 plaatsvinden in Evenementenhal Gorinchem. Vélovak is dé complete fietsvakbeurs speciaal voor de distributeurs en winkeliers uit de fietsenbranche van de Benelux. Het platform biedt een podium aan zowel grote als kleine bedrijven. Het is kort na de Eurobike en ruimschoots voor het nieuwe seizoen.

Het event biedt de retailer alles voor zijn winkelinrichting en werkplaats en een overzicht van de nieuwe collecties fietsen, kleding, accessoires van meer dan 200 merken van de officiële dealers of importeurs. Eind september is het ideale moment om als retailer de ontwikkelingen te ontdekken bij de officiële merkendistributeurs, voor de Benelux. Informatie over deelname kan opgevraagd worden via Kevin van der Ploeg en Will Scheper.

Dit artikel is gesponsord door Easyfairs