Popal Fietsen trapt nieuw fietsseizoen af met dealershow

Popal Fietsen houdt op 24, 25 en 26 maart zijn tweede dealershow. Drie dagen lang kunnen fietsspecialisten de nieuwe collectie bekijken én testritten maken. De show vormt de officiële opening van het nieuwe fietsseizoen.

Het is niet de eerste keer dat het nog jonge fietsmerk een dealershow organiseert. Vorig jaar hield Popal er ook een als opening van het nieuwe distributiecentrum in het Brabantse Drunen. “Een groot succes”, blikt eigenaar Daniël Popal terug. “Er kwamen honderden fietsspecialisten. Dat hadden we nooit durven dromen.”

Het succes smaakte naar meer. Het plan om een jaarlijkse show te organiseren werd gesmeed. Volgens mede-eigenaar Aryan Popal is het niet alleen een goed moment om de nieuwe collectie te laten zien. “Maar ook een extra moment om een kop koffie met fietsspecialisten te drinken. We vinden het ontzettend belangrijk met hen in gesprek te blijven”, legt Aryan uit. “Enerzijds met onze vaste dealerpunten. Maar ook met nieuwe specialisten. We hebben dagelijkse ervaringen nodig om goede kwaliteit te blijven bieden en te blijven innoveren.”

Driehonderd modellen

Popal heeft al jarenlang een breed assortiment, met meer dan driehonderd modellen. Van loopfietsen tot elektrische fietsen en van kinderfietsen tot senioren driewielers: elke doelgroep wordt bediend. Wat alle fietsen gemeen hebben is dat de prijs-/kwaliteitsverhouding goed moet zijn. Daar werd in de afgelopen jaren flink op gehamerd. Met resultaat.

Beste in schoolfietsentest

De Popal Daily Dutch Prestige scoorde bijvoorbeeld hoge ogen in de ANWB Schoolfietsentest 2018. Volgens de ANWB verdiende de Popal Daily Dutch Prestige N3 RN speciale aandacht. Niet alleen behoorde het model tot een van de favorieten, ook sprong het model er volgens de organisatie prijstechnisch extra gunstig uit. Daarnaast kwam de Popal E-Volution 12.2 met een cijfer van 8,2 uit 10 als beste elektrische fiets met voorwielmotor uit de Rijtest van ANWB Fietsexpert. De E-volution 8.1 met middenmotor scoorde een 8,1 uit 10.

Leerzaam jaar

Niet alleen werden de fietsen verbeterd. Ook intern maakte het jonge fietsmerk flinke stappen op het gebied van professionalisering. Het bedrijf voerde nieuwe ordersystemen in en richtte zijn enorme magazijn in. Hierdoor zijn er nóg meer fietsen het hele jaar door op voorraad. “En nog steeds maken we geen jaarafspraken met dealers”, vult Daniël aan. “Wij geloven niet in zulke afspraken. Daarnaast overtreffen onze fietsen vaak de verwachting van onze dealers.”

Aryan vervolgt: “Niet alles ging het afgelopen jaar zonder slag of stoot. Nieuwe systemen en een verhuizing brengen altijd verrassingen met zich mee. Maar alles is nu ingericht zoals we willen. Ik kan zeggen dat we klaar zijn voor 2019. Een jaar waarin we de fietswereld gaan verrassen.”

Dealershow

De dealershow wordt georganiseerd aan de Huub van Doorneweg 2 in Drunen. Tijdens de show profiteren bezoekers van acties en aanbiedingen en kunnen ze zich laten inspireren door de modellen voor het nieuwe seizoen. Iedereen is welkom, maar graag vooraf aanmelden via popal.nl/dealershow of telefonisch via (0416) 205 205.

De dealershow is:

  • Zondag 24 maart van 10.00 tot 17.00 uur
  • Maandag 25 maart van 09.00 tot 21.00 uur
  • Dinsdag 26 maart van 09.00 tot 21.00 uur

Dit artikel is gesponsord door Popal Fietsen.