Nieuw: COMPIT van SKS Germany maakt online fietsen makkelijk

SKS Germany bestaat in 2021 honderd jaar. Het merk is vooral bekend van de hoogwaardige pompen, spatborden en minitools. De laatste jaren heeft het bedrijf versterkt op innovatie ingezet, met nieuwe producten zoals de RIDEAIR, AIRSTEP en de SPEEDROCKER. Ook de COMPIT-smartphonehouder die we hier beschrijven, symboliseert de innovatieve koers van SKS Germany.

COMPIT is een fraaie smartphonehouder, die van je smartphone een communicatieve cockpit (COM-PIT) maakt, waarmee navigeren en surfen tijdens fietstochten erg gemakkelijk wordt. Je kunt deze smartphonehouder voorzien van een powerbank met geïntegreerde NFC-chip en (draadloze) inductielader. Je mobiel communiceert dan direct via de NFC en wordt bovendien zo’n tien uur automatisch bijgeladen. De houder is ook voorbereid op bevestiging van een koplamp of action camera.

Het kan zelfs integreren met e-bikes, voorzien van Bosch Intuvia/Nyon display. De powerbank wordt dan gevoed door de fietsaccu. De smartphonehouder is een intelligent product dat onderweg veel online gebruiksgemak biedt.

Alle gangbare stuur- en stuurpencombinaties

Wat doe je tegenwoordig niet met je smartphone? Ook op de fiets is het je bron van informatie en communicatie, of je er nou mee navigeert, je hartslag volgt, muziek luistert, surft of belt, appt of mailt. Allereerst is de COMPIT-houder geschikt voor alle gangbare stuur- en stuurpencombinaties. Je mobiel gaat in een hoesje (er zijn acht verschillende formaten voor vele typen mobiele telefoons) dat is voorbereid op een sterke bajonetbevestiging. Elk ander (hard) hoesje kan eenvoudige van een universele adapter worden voorzien. In een handomdraai zet je je mobiel dan horizontaal of verticaal op de houder en kunt deze flexibel instellen zodat je mobiel altijd goed afleesbaar is. En zelfs op het zwaarste terrein laat het je mobiel niet los.

Voor e-bikes is COMPIT/E ontwikkeld dat communiceert met de Bosch Intuvia / Nyon display. Houder, smartphone en de Bosch-boordcomputer worden dan een gesloten eenheid. De speciale beugels worden geleverd met koplampbevestigingen en optioneel kun je een Action camera-adapter bestellen. Het is mooi dat één houder al deze functies heeft.

Draadloos laadstation

Wie langere fietstochten maakt met navigatie, merkt dat de accu van de smartphone snel leegloopt. COMPIT komt met de oplossing: een smartphonehouder met geïntegreerd, draadloos laadstation: het Qi-gecertificeerde + COM / UNIT. Je houdt je mobiel bij de lader en het opladen start automatisch en werkt ook tijdens gebruik. Is je mobiel niet voorbereid op inductieladen, dan laad je met een kabeltje via de usb-aansluiting op de unit.

Zo kun je op fietstochten tot wel tien uur worden begeleid door je smartphone. Een andere innovatie is de NFC-chip in de + COM / UNIT. Smartphones met NFC-voorziening kunnen met deze chip communiceren. Zo laat je bijvoorbeeld automatisch de nieuwe SKS MYBIKE-APP automatisch opstarten, die als routeplanner en cockpit fungeert.

COMPIT / E+ gaat nog een stap verder en is ontwikkeld voor e-bikes met Bosch Intuvia- of Nyon display. De + COM / UNIT maakt via een usb-kabeltje direct verbinding met de accu van de e-bike, en wordt daardoor gevoed. Tegelijkertijd laadt ook de batterij van de gekoppelde smartphone op. Een ideaal systeem voor toerfietsers die comfortabel en betrouwbaar willen navigeren zonder steeds de accu van hun mobiel in de gaten te houden.

Gratis app: SKS MYBIKE APP

SKS GERMANY ontwikkelde een gratis te gebruiken SKS MYBIKE APP die met COMPIT natuurlijk ideaal te gebruiken is. Het is een modern communicatieplatform tussen fietsdealer en fietser. Naast een fietspas bevat de app ook routeplanning en navigatie, geeft informatie over waarschuwingen voor noodweer, dealerlocaties en tankstations.

Handig is dat je bijvoorbeeld tijdens fietspauzes de + COM / UNIT in een seconde van het stuur haalt en kunt gebruiken als losse powerbank.

COMPIT leverdatum: maart 2019

Consumenten adviesprijzen

  • COMPIT 29,99 euro
  • COMPIT + 79,99 euro (incl. + COM / UNIT)
  • COMPIT / E 99 euro
  • COMPIT / E + 84,99 euro (incl. + COM / UNIT)
  • + COM / UNIT 59,99 euro
  • Cover voor mobiele telefoon 9,99 euro
  • Universele adapter 9,99 euro

Dit artikel is gesponsord door SKS Germany.

Dit vind je misschien ook interessant