Knog is zijn tijd vooruit

Knog is zijn tijd vooruit

Fietsaccessoires, zoals bellen, sloten en verlichting, behoren in de eerste plaats functioneel te zijn en te doen waarvoor ze gemaakt zijn. Maar tegelijkertijd is het ook prettig dat de producten goed smoelen op je fiets. Het Australische Knog, aan het begin van dit millennium opgericht in Melbourne, brengt functionaliteit en design samen in hun accessoires.

Sponsored content door Cosmic Sports

Knog bestempelt zichzelf als urban brand, eentje die ingebakken is in de internationale fietscultuur van vandaag de dag. De Australiërs observeren en zien wat er zoal verkrijgbaar is aan accessoires. Daarop reageren ze door bestaande producten opnieuw en vanuit een ander perspectief te ontwerpen. Op deze manier ontstaan vernieuwende producten die feilloos aansluiten bij trends. En sterker nog: vaak lopen ze daarop vooruit.

Oi-bel

Een goed voorbeeld is de Oi-bel, één van de bekendste accessoires van Knog. De Oi-bel is
een fietsbel die nauwelijks op een klassieke fietsbel lijkt. Knog koos er namelijk voor om de
bel rondom het stuur te ontwerpen in plaats van erbovenop. Knog besteedde in de ontwikkeling ook aandacht aan de belklank. Er zijn meerdere kleuruitvoeringen: zwart, koper en goud.

PWR-lamp

Nog zo’n vernieuwend product is de modulaire PWR-lamp, die eveneens gebruikt kan worden als powerbank waarmee fietsers bijvoorbeeld de smartphone of het GPS-systeem kunnen opladen. Bij het product draait het om een powerbank-module (small, medium en large) op het stuur. Daarin wordt de koplamp geklikt. Deze is in verschillende lichtbundels (600, 1000 en 1800 lumen) verkrijgbaar. De lampen zijn stuk voor stuk waterdicht, hebben een indicator die de baterijstatus weergeeft en zijn oplaadbaar via USB.

Meer informatie? www.cosmicsports.com & www.knog.com