E'City: veilig en voordelig op volle snelheid

E'City: veilig en voordelig op volle snelheid

Polisport introduceert de E'City: een betaalbare, goedgekeurde speed pedelec-helm. De E'City is zodanig ontworpen, dat hij voldoet aan de specifieke eisen van de NTA 8776-norm. Behalve veilig voor gebruik op de speed pedelec is het model zeker ook prettig qua comfort en mooi qua uiterlijk. Dat alles maakt de helm geschikt voor dagelijks gebruik. Voor een speed pedelec-helm is de E'City scherp geprijsd.

Sponsored content door Verduin Polisport

Fietsveiligheid, zeker in relatie tot de e-bike, is deze weken een veelbesproken onderwerp. Pasgeleden nog kwam het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) naar buiten met cijfers over het aantal fietsdoden. In 2017 overleden 57 mensen door een ongeval met een elektrische fiets, ruim 40 procent meer dan het jaar ervoor. Van alle fietsers die in het verkeer omkwamen, zat een kwart op een e-bike. Met name senioren zijn slachtoffer.
Een helm kan bij een val schade voorkomen. Polisport heeft met de E’City de ideale hoofdbeschermer in huis. De helm voldoet aan de norm NTA 8776, die speciaal voor de categorie speed pedelecs in het leven werd geroepen als alternatief voor het verplicht dragen van een bromfietshelm (ECE R22). De E’City is zodoende geschikt voor deze snellere variant van de elektrische fiets, maar ook gewoon voor de normale e-bike.
De nieuwe E’City is uitgevoerd in een matzwart design, dat een stoer en stijlvol tintje aan deze helm geeft. Met de casual look is de E’City een prima keuze voor onder meer woon-werkfietsers die bij hun dagelijkse ritten naar kantoor niet met de eerste de beste helm over straat willen gaan. De ventilatieopeningen in de helm zorgen ervoor dat fietsers het hoofd – letterlijk – koel houden en niet bezweet op de plaats van bestemming aankomen.
De helm is uitgerust met een subtiel vizier. Dat zorgt met name voor zonbescherming tijdens de fietsritten. De E’City heeft een zeer comfortabele pasvorm en met het dial retention systeem maken fietsers de helm op eenvoudige wijze nog beter op maat. De E’City, die vanaf nu leverbaar is via het retailkanaal, is er in verschillende maatvoeringen en heeft een consumentenadviesprijs van 69,95 euro.

Specificaties
Doelgebruik: City/ Urban – E-bikes & Speed Pedelecs
Maten: M (54-59 centimeter), L (58-61 centimeter)
Gewicht: 350 gram (M), 360 gram (L)
Ventilatieopeningen: 12 stuks
Keurmerk: NTA 8776
Kleur: Matzwart
Advies verkoopprijs: 69,95 euro