artikel

‘Tubeless ready-revolutie’ bij racefietsen biedt kansen voor tweewielerspecialist

Winkel 4658

Vredestein ziet volop kansen voor tweewielerspecialisten om in te haken op de tubeless trend bij racefietsen. De bandenfabrikant reikt dealers daarom tools aan, bedoeld om het gebruik van Fortezza Tubeless Ready banden onder consumenten te promoten. In een nieuwe instructievideo wordt het geschikt maken van de velg voor tubeless ready-banden stapsgewijs uitgelegd. “Dealers mogen de video onder meer instore en op hun sociale media gebruiken”, zegt Thomas Mittendorff van Vredestein.

‘Tubeless ready-revolutie’ bij racefietsen biedt kansen voor tweewielerspecialist

In de mountainbikewereld is het gebruik van tubeless banden al veel langer ingeburgerd. Steeds meer racefietsers volgen nu het voorbeeld van hun off-road fietsende collega’s. “We zien dat de vraag toeneemt, maar toch is er bij sommigen nog een drempel waar ze eerst overheen moeten stappen. Het wordt soms als ingewikkeld gezien – onterecht overigens. Maar als mensen eenmaal tubeless ready met hun racefiets hebben gereden, gaan ze niet meer terug naar de vouwband”, weet Mittendorff.

Geringe kans op platte band bij tubeless ready

Het gebruik van tubeless ready banden heeft vele voordelen, met voorop de zeer geringe kans op een platte band. Een ander voordeel is de lagere rolweerstand doordat er geen wrijving is tussen binnen- en buitenland. Daarnaast neemt het comfort toe doordat racefietsers met een lagere bandenspanning kunnen rijden. “In het profpeloton zie je al dat steeds meer renners kiezen voor dergelijke banden. De fietsmarkt is vrij conservatief, maar wij zijn ervan overtuigd dat de ‘tubeless-revolutie’ onomkeerbaar is in alle lagen van de wielrennerij.”

Interessant voor dealers

Voor dealers zitten er voordelen aan het promoten van deze banden, onder andere met de nieuwe Vredestein-video. “Er is steeds meer vraag naar, dus als dealer laat je zo zien de klant van dienst te willen zijn”, zegt Mittendorff. “Er zit een goede marge op de Vredestein Fortezza Tubeless Ready banden en de Tyre Sealant. Het is dus interessant om een bandenset met vloeibare lekbescherming te verkopen. Zeker in dit stadium kunnen veel consumenten hulp gebruiken bij de montage, dus ook daar is een rol weggelegd voor de tweewielerspecialist.”

Instructievideo

De nieuwe instructievideo Mounting tubeless ready road tyre is te vinden op het YouTube-kanaal van Vredestein Cycling. Dealers mogen de video vrij gebruiken. Het YouTube-kanaal bevat nog meer handige instructievideo’s.

Reageer op dit artikel