artikel

Vélovak 2019 groter en sterker

Evenementen 362

De fietsvakbeurs van de Benelux had vorig jaar tijdens de tweede editie maar liefst 5x zoveel bezoekers en 3x zoveel exposanten als de editie ervoor. Het inkoopmoment zal dit jaar op 22, 23 en 24 september plaatsvinden. Voor dit jaar heeft Vélovak grootse plannen, een uitbreiding en nu al een interessante lijst van deelnemers.

Vélovak 2019 groter en sterker

Vélovak 2019 heeft één halfjaar na de 2018 editie al flink stappen gemaakt.

Met nog 6 maanden op de teller hebben bedrijven als onder andere Dutchebike, Juncker Bike Parts, E-Wheels Studio, Verduin Agency, Oneway Distribution, Kettler Alu-Rad GmbH, SKS Germany, Achielle, The Plus Company en andere distributeurs van officiële merken zich al ingeschreven.

Uitbreiding bromfietsen en scooters

Nieuw op de beurs is het aanbod van brom-, snorfietsen en scooters op het “Brommer- en Scooterplein”. De drie mooie merken AGM scooters, BTC scooters en PePe Parts hebben hun deelname al bevestigd voor het Brommer- en Scooterplein. “Veel leveranciers uit de fietsenbranche zijn ook actief op het gebied van (elektrische) scooters.

Uit gesprekken met zowel (potentiële) exposanten als bezoekers kwam het segment ‘scooters’ vaak naar voren. In de afgelopen periode hebben we onderzocht of er daadwerkelijk voldoende draagvlak is om scooters te integreren op Vélovak. En het antwoord is duidelijk: ja!”, zegt Mascha de Bruin, Head of Events Vélovak.

Over Vélovak

Dit jaar zal het inkoop-, netwerk- en kennismoment voor de tweewielerindustrie op 22, 23 en 24 september 2019 plaatsvinden in Evenementenhal Gorinchem. Vélovak is dé complete fietsvakbeurs speciaal voor de distributeurs en winkeliers uit de fietsenbranche van de Benelux. Het platform biedt een podium aan zowel grote als kleine bedrijven.

Het is kort na de Eurobike en ruimschoots voor het nieuwe seizoen. Het event biedt de retailer alles voor zijn winkelinrichting en werkplaats en een overzicht van de nieuwe collecties fietsen, kleding, accessoires van meer dan 200 merken van de officiële dealers of importeurs. Eind september is het ideale moment om als retailer de ontwikkelingen te ontdekken bij de officiële merkendistributeurs, voor de Benelux. Informatie over deelname kan opgevraagd worden via Kevin van der Ploeg en Will Scheper.

Tweewieler Kennistheater

Tweewieler heeft sinds vorig jaar een samenwerking met de fietsvakbeurs Vélovak als hoofdmediapartner. Ook organiseert Vélovak samen met Tweewieler het Tweewieler Kennistheater.

Jildau Schröer, Marketing Executive van Tweewieler zegt het volgende over de samenwerking: “Vakblad Tweewieler helpt ondernemers vooruit in de Tweewielersector door objectieve vakkennis te bieden. Dit doen wij door tijdens de fietsvakbeurs Vélovak kennissessies aan te bieden. Hoofdthema’s zijn trends en innovaties rondom elektrische fietsen, ondernemerschap, winkel en werkplaats. Heb jij als bedrijf in de fietsensector op één van deze gebieden een goed verhaal te vertellen om ondernemers verder te helpen? Meld je aan bij Vélovak!”

Vélovakman Award

Ook wordt er in samenwerking met Tweewieler Academy een competitie voor de fietsmonteur georganiseerd, de Vélovakman (-vrouw) Award. Juncker Bike Parts is hoofdsponsor met het nieuwe, exclusieve fietsgereedschapsmerk Unior Bike Tools. Juncker Bike Parts verzorgt het gereedschap tijdens de competitie en faciliteert de voorrondes op 6 en 20 mei.

De vakwedstrijd heeft als doel het ambacht van de fietsenmaker een speciaal podium te bieden. De man of vrouw die normaal “op de achtergrond” staat en alle klanten helpt met hun wensen en problemen, laat nu zien wat hij of zij in zijn/haar mars heeft. Voor de goede orde: zowel mannelijke als vrouwelijke fietstechnici, beginner en master zijn welkom om aan de vakwedstrijd deel te nemen!

Dit artikel is gesponsord door Easyfairs

Reageer op dit artikel