Nieuwe Contec wielen voor city- en trekkingbikes

Nieuwe Contec wielen voor city- en trekkingbikes

De eerste complete wielen van Contec kwamen pas in 2023 op de markt, maar de Hartje wielenproductie in Hoya (Nedersaksen) draait al op volle toeren. Vooral de Exit Core en Xeta Core MTB wielen zijn erg populair. Aangemoedigd door dit succes breidt de onderdelenspecialist zijn assortiment van velgen en naven verder uit. De full-range leverancier biedt nu ook wielonderdelen voor de productie van city- en trekkingbikes aan, vanaf 20 inch.

De jaarlijkse Contec lancering, deze keer op 1 juli 2024, bracht opnieuw meer dan 300 nieuwe onderdelen op de markt. Hoogtepunten zijn onder andere een nieuwe collectie zadels en pompen, een herlancering van de Drop-A-Gogo vario-zadelpen en een uitbreiding van het wielenassortiment inclusief onderdelen.

Zen Disc Eroq

De nieuwe Zen Disc Eroq en Exit Eroq city- en trekkingwielen zijn goed bestand tegen de dagelijkse uitdagingen op de fiets. Met een maximale belasting tot 150 kg systeemgewicht zijn ze ook geschikt voor zware bagage, zware fietsers en e-bikes. De wielmaten van de Zen Disc Eroq beginnen bij 20 inch - een voordeel voor dealers van compacte fietsen en bakfietsen, zo ook voor hun eigen compacte fietsmerk QiO. De specificaties van de nieuwe Contec wielen zijn afgestemd om gebruikt te worden als vervangingswielen voor alle QiO modellen. 

Met de combinatie van de nieuwe Eroq voor- en achternaven, de bestaande Exit-velgen en de nieuwe Zen Disc-velgen, introduceert Contec de Zen Disc Eroq en Exit Eroq wielen als voorgeconfigureerde modellen. Daarnaast zullen de nieuwe naven en velgen ook afzonderlijk verkrijgbaar zijn, of kunnen ze worden geselecteerd in de Hartje wielconfigurator.

Eroq naven

De nieuwe Eroq naven hebben een quick-release functie, waardoor ze met de passende quick-release hendel aan de fiets kunnen worden bevestigd. Ze zijn robuust en daardoor bestand tegen het hoge koppel en gewicht van een e-bike. Het aluminium naafhuis met een holle as en de stalen freewheel-body met kogellagers zorgen voor een soepel lopend wiel.

De Eroq achternaven beschikken, afhankelijk van de versie, over freewheel-body’s voor Shimano HG of SRAM XD systemen. Het Ratchet vrijloop-systeem met 27 tanden en 3 pallen biedt een snelle interactie tussen de vrijloop en het naafhuis. Passend bij de Eroq naven biedt Contec de nieuwe Eroq.R snelspanners aan. Deze zijn bij levering van de Eroq naaf inbegrepen, maar kunnen ook apart worden besteld.

Zen velg

De Contec Zen velg vormt de basis voor de nieuwe wielen. Met maten van 20" tot 28" en een binnenbreedte van 19 tot 25 mm kan Contec ook aan de eisen van vouwfietsen, compacte fietsen en bakfietsen voldoen. Gemaakt op basis van een holkamer-design, is de aluminium Zen velg geschikt voor een systeemgewicht tot 150 kg. Daardoor zijn ze ook geschikt voor e-bikes. De Zen Disc velgversie is alleen geschikt voor wielen met schijfremmen.

Alle Contec wielen worden in de Hartje wielenfabriek in Hoya/Nedersaksen geproduceerd.
Alle Contec wielen worden in de Hartje wielenfabriek in Hoya/Nedersaksen geproduceerd.

Hartje wielen productie

Alle Contec wielen worden in de Hartje wielenfabriek in Hoya/Nedersaksen geproduceerd en gecentreerd met behulp van de nieuwste technologie. Dealers kunnen kiezen uit meer dan 70 voorgeconfigureerde wielen of zelf online in de Hartje wielconfigurator exclusieve wielen samenstellen.

Dit artikel is gesponsord door Hermann Hartje.