Indoortraining: ideale manier om beleving toe te voegen aan je winkel

Indoortraining: ideale manier om beleving toe te voegen aan je winkel

Met een passie voor fietsen en een diepgaande kennis van de nieuwste technologieën in de fietsindustrie, is VS Cycling de plek waar veel fietsliefhebbers te vinden zijn om de nieuwste ontwikkelingen en gadgets te ervaren. Het is dan ook niet voor niks dat eigenaar Sander van Scheijndel heeft ingezet op ervaring en beleving bij het inrichten van zijn vernieuwde winkel in 's-Gravenzande.

“De geselecteerde merken in combinatie met de omgeving en de manier waarop ze worden gepresenteerd bepalen het gevoel en de sfeer van de winkel”, vertelt Sander. “Naast onze kennis en vakkundigheid moet onze winkelinrichting en de beleving in de winkel ervoor zorgen dat mensen onze winkel graag bezoeken.”

Indoortraining wordt elk jaar nog realistischer.”
— Sander van Scheijndel

Speciale indoor trainingshoek

Dat beleving belangrijk is in de winkel bewijst de speciale indoor trainingshoek bij VS Cycling. Hier kunnen mensen de trainers van Wahoo uittesten en krijgen zij alle informatie over indoortraining van het personeel. Sander: “We merken dat nog steeds veel mensen het idee hebben dat indoortraining onwijs statisch en saai is, maar met de komst van apps als Zwift en de nieuwe Wahoo KICKR Move is dit wel anders. Indoortraining wordt elk jaar nog realistischer en door dit te laten ervaren in onze winkel krijgen we de meest fanatieke buitenfietsers op een indoor trainer. Dit heeft er de afgelopen jaren voor gezorgd dat ik aanzienlijk meer trainers ben gaan verkopen gedurende het winterseizoen.”

Voor het maken van de Wahoo indoor trainingshoek heeft VS Cycling veel hulp gehad van distributeur 2moso. Toen VS Cycling met de wens kwam om een speciaal gedeelte van de winkel te wijden aan Indoortraining heeft de fieldmarketeer van 2moso geholpen met het ontwerpen van de hoek en het
verzamelen van alle benodigdheden. “Eigenlijk heeft 2moso ons volledig ontzorgd wat betreft het aanleggen van de trainingshoek. Door veel contact te hebben met onze accountmanager was 2moso op de hoogte van onze wensen en stond er binnen no-time een prachtige Wahoo Zone met twee trainers, tv’s en branding van het merk.”

Werkplaats Formule 1-kwaliteit

Naast de indoor trainingshoek beschikt VS Cycling over een speciale Retul Bikefit ruimte waar bezoekers met veel aandacht en precisie perfect op de fiets worden gezet. En zijn de monteurs dagelijks hard aan het werk in de open werkplaats. Hier is te zien hoe veel passie het personeel van VS Cycling heeft voor de fiets, in alle vormen die het maar heeft.

Zelfs bij het uitzoeken van de merken waarmee in de werkplaats wordt gewerkt voel je de passie voor de fiets. “Wij zien de fiets als een soort Formule 1 auto”, zegt Yorick, monteur bij VS Cycling. “En daarom zien we ook onze werkplaats als een werkplaats van Formule 1-kwaliteit.” Mede om deze reden is VS Cycling onlangs volledig overgestapt op de onderhoudsmiddelen van Dynamic Bikecare.

Dit artikel is gesponsord door 2moso.