Bike Fashion, QicQ en Riesewijk Tweewielers finalisten Award Innovatief Ondernemerschap

Bike Fashion, QicQ en Riesewijk Tweewielers finalisten Award Innovatief Ondernemerschap

De onafhankelijke vakjury heeft voor de Tweewieler Awards Innovatief Ondernemerschap drie finalisten gekozen: Bike Fashion, QicQ en Riesewijk Tweewielers. Zij gaan naar de finale die op maandag 6 november wordt gehouden en waarvoor jij als ondernemer van harte bent uitgenodigd.

De Award voor Innovatief Ondernemerschap wordt uitgereikt aan de retailer die innovatie tot speerpunt heeft verheven binnen zijn of haar fietsenwinkel of die een onderscheidende werkwijze, samenwerking of innovatief concept ontwikkelde. Uit de aanmeldingen voor deze Award werden door de onafhankelijke vakjury in eerste instantie vijf bedrijven genomineerd. Uit de genomineerden werden vervolgens drie finalisten gekozen: Bike Fashion in Eersel, QicQ in Amsterdam en Riesewijk Exclusives in Deventer. Wie met de Tweewieler Award voor Innovatief Ondernemerschap naar huis gaat wordt bekend gemaakt op maandag 6 november aanstaande.

Finalist Bike Fashion: de focus op de mens, niet op de fiets

Roy de Waal ontwikkelde met Bike Fashion een concept van een fysieke winkel waarin de fietser centraal staat en uitsluitend fietskleding en accessoires worden verkocht. Opvallend: aan de zaak is geen online website gekoppeld. De Waals visie is om fietsliefhebbers de juiste kwaliteit met het grootste comfort te bieden, zodat het fietsplezier toeneemt. Daarmee richt hij zich zowel op de sportieve fietser als de reguliere e-biker.

Finalist QicQ: van Bikecoin tot fietstrailer

QicQ van onderneemster Odette Oostindien is op meerdere fronten innovatief bezig. Allereerst op personeelsgebied. Bij het zoeken van nieuwe medewerkers wordt direct gekeken naar diploma’s, maar zijn karakter en motivatie leidend. Innovatief is ook het zelf ontwikkelde, flexibele leaseconcept dat maatwerk mogelijk maakt, alsmede het Bikecoin-programma. Ook qua service investeert QicQ in innovatie. Het bedrijf beschikt voor het leveren van fietsen in de binnenstad over een tot fietstrailer omgebouwde elektrische bakfiets; hiermee kunnen zes e-bikes of speed pedelecs worden vervoerd.
QicQ is ook finalist bij de verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar 2023.

Finalist Riesewijk Exclusives: barista-bar en afleverbioscoop

Met de keuze om zich te specialiseren in het exclusieve e-bike- en speed pedelecsegment richt Mark Riesewijk zich sec op een klantengroep die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Binnen dat exclusieve segment neemt Stromer een prominente plaats in. Voor motoren van dit merk richtte Riesewijk een complete revisiestraat in, waarmee het bedrijf uniek is en klanten uit heel Europa bedient. Wat de Deventer winkel verder innovatief maakt is de reis die klanten maken: Ze worden ontvangen in een exclusieve sfeer met koffie uit een barista-bar, uitgebreide huur- en testmogelijkheden, een afleverbioscoop en professionele nazorg door heel Nederland.
Riesewijk Exclusives is ook finalist bij de verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar 2023.


Hoofdpartner


Partners
SponsorsHarrie Hoitink

Harrie Hoitink

Hoofdredacteur Tweewieler