De winkelverkiezing is voor grote én kleine bedrijven| BLOG Harrie Hoitink

De winkelverkiezing is voor grote én kleine bedrijven| BLOG Harrie Hoitink

'Die winkelverkiezing en de Tweewieler Awards? Dat is alleen voor grote winkels, ik maak met mijn winkel toch geen kans.' Tweewieler-hoofdredacteur Harrie Hoitink is het daar absoluut niet mee eens.

"De verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar 2023 – de 26e op rij – alsmede de nieuwe Tweewieler Awards is in volle gang. Tot en met vrijdag 8 september aanstaande kunnen bedrijven zich aanmelden. Vervolgens gaat de jury aan de slag en worden uit de aanmeldingen bedrijven genomineerd die een ronde verder gaan in de verkiezingsstrijd.

Meedoen is belangrijk!

Als redactie spreken we regelmatig ondernemers. Tijdens zo'n gesprek brengen we ook altijd even de verkiezing onder de aandacht. Doe je mee? Menigeen knikt vervolgens instemmend, vindt de verkiezing een goed initiatief dat de branche naar een hoger niveau brengt en meldt zich aan. Aanmelden gaat heel simpel: even naar de speciale verkiezingssite www.tweewielerawards.nl, de gevraagde gegevens invullen, een aantal foto’s uploaden en een pakkende motivatie schrijven.

'Ik maak toch geen kans.' Hoezo niet?

Maar we spreken ook regelmatig ondernemers die bij de vraag ‘Doe je mee?’ hun hoofd schudden. Nee, de Tweewieler Awards is niets voor hen. Waarom niet, luidt dan de volgende vraag? 'Omdat deze verkiezing alleen voor grote winkels is waar je je vingers bij af likt.' Deze ondernemers hebben een verkeerde voorstelling van zaken. Voor de verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar zijn we op zoek naar de fietsenwinkel die ondernemers inspireert, waar anderen van kunnen leren, die zich onderscheidt, die goed ondernemerschap toont. En dat is zeker niet altijd de grootste, de mooiste of meestverkopende winkel. Neem vorig jaar. Fietsenmakerij Jasper uit Zaltbommel - 2 man sterk - was één van de finalisten. En ook Bike Totaal Tweewielers De Jong uit Wommels drong door tot de top 5. Hoezo alleen voor grote winkels?
En als het gaat om de Tweewieler Awards voor Beste Werkgever, Innovatief Ondernemerschap en Klantvriendelijkste winkel is de grootte van het bedrijf al helemáál niet van belang.

Zet jezelf op scherp

Wat de verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar en de drie andere Tweewieler Awards uniek maakt, is dat ze niet alleen de winnaar maar élke deelnemer winst brengen. Wie wordt genomineerd, doorloopt een bijzonder waardevol traject waarin de vakjury kritisch naar je onderneming kijkt en je feedback geeft waar je concreet mee aan de slag kunt. Deelnemers aan de winkelverkiezing krijgen bovendien bezoek van een mystery shopper. Waardevol als het gaat om klantvriendelijkheid!

Nog meer positieve prikkels nodig? Dan trekken deze woorden van Alex Kapma, de winnaar van 2022, je vast over de deelnamestreep: “Mijn bedrijf werd overgenomen door Century Autogroep. Daar kreeg ik flink wat reacties op. Maar wat die titel deed is onvoorstelbaar. Wildvreemde mensen die ons belden en feliciteerden. Klanten die zelfgebakken cake, wijn, bloemen, gebak brachten. En al die kaartjes en berichtjes. Fantastisch!””

We zien je aanmelding graag uiterlijk vrijdag 8 september komen op www.tweewielerawards.nl"

Harrie Hoitink is hoofdredacteur van Tweewieler.
Harrie Hoitink is hoofdredacteur van Tweewieler.
Harrie Hoitink

Harrie Hoitink

Hoofdredacteur Tweewieler