Trainer Paul Wagenaar nieuw jurylid Winkelverkiezing en Tweewieler Awards

Trainer Paul Wagenaar nieuw jurylid Winkelverkiezing en Tweewieler Awards

Trainer en adviseur Paul Wagenaar versterkt de jury van de verkiezing van de Tweewieler Awards. Paul is vereerd dat hij is gevraagd: "Ik volg de verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar al lange tijd en heb de afgelopen jaren de transitie van de vroegere fietsenmaker naar de huidige tweewielerondernemer en werkgever gezien. Het lijkt me boeiend om als jurylid een bedrijf op meerdere aspecten te beoordelen."

Paul Wagenaar is allesbehalve een onbekende binnen onze branche. Hij is sinds 2013 actief met zijn eigen bedrijf Retailfit en werkt als freelance trainer en adviseur voor onder andere de Tweewieler Academy. Voor deze organisatie verzorgt hij de trainingen voor de leermeesters en geeft hij trainingen op het gebied van Communicatie en Management. Verder traint hij bij Shimano en is hij adviseur werkgeverschap. Ook in andere mobiliteitsbranches is Paul Wagenaar actief.

Meer de diepte in

Paul ziet ernaar uit om als jurylid van de Tweewieler Awards zijn kennis te verbreden: “Als trainer spreek ik ondernemers twee tot drie dagen, nu kan ik meer de diepte ingaan en kijken hoe een ondernemer het bedrijfsmatig doet op het gebied van werkgeverschap en ondernemerschap, wat zijn de commerciële doelstellingen, is een ondernemer duurzaam bezig, zet hij zijn mensen duurzaam in?”
Ook het samenwerken met de andere juryleden spreekt hem aan: “Iedereen heeft kennis van specifieke onderdelen. Het is boeiend om de mening van de andere juryleden te horen en samen te kijken naar de cijfers en andere aspecten van het ondernemerschap.”

Verkiezing helpt tegen bedrijfsblindheid

Paul heeft meerdere ondernemers getraind die mee hebben gedaan aan de verkiezing of zelfs tot de finale door wisten te dringen. “Vaak zijn ondernemers een beetje bedrijfsblind. Ik heb het bij ondernemers die niet goed wisten waar ze met hun bedrijf heen wilden op de lange termijn wel eens voorgesteld: stel jezelf als doel dat je finalist van de verkiezing wilt worden. Ga goed na hoe je dat kun bereiken. Ga met je personeel overleggen; wat moeten we doen om dat doel te halen, welke stappen moeten we zetten?” Wagenaar heeft gezien dat deelname aan de verkiezing ervoor zorgt het personeel meer betrokken wordt bij de bedrijfsvoering: “Je weet dan waar je met z’n allen naar toe wilt.”

Drie extra awards

Naast de titel Tweewielerwinkel van het Jaar zijn er dit jaar nog drie Awards te winnen: Beste Werkgever, Innovatief Ondernemerschap en Klantvriendelijkste winkel. Wat vindt Paul Wagenaar van deze uitbreiding van de verkiezing? “Door de drie Awards is de verkiezing nog completer geworden. Ik vind het heel interessant om te kijken wie uitblinkt in werkgeverschap of innovatief ondernemen of de meest klantvriendelijke winkel is. Je gaat dan per categorie heel specifiek op die kenmerken beoordelen.”

Beste Werkgever

De Tweewieler Award voor Beste Werkgever ligt het dichtst bij Pauls dagelijkse werkzaamheden als trainer en adviseur: “Goed werkgeverschap is door de schaarste in personeel nu heel belangrijk. Het is als werkgever essentieel om je mensen vast te houden. Ik zie genoeg voorbeelden van ondernemers die met hun personeel heel veel uren draaien. De vraag is echter of dat efficiënt gebeurt. Ik hoop dat we met deze verkiezing voorbeelden kunnen geven van werkgevers die het slimmer en anders aanpakken. Ik hoop dat de verhalen ondernemers en medewerkers inspireren van ‘zo kan het ook, daar kunnen wij wat van leren’."

Zoon van fietsenmaker

Paul is als zoon van een fietsenmaker opgegroeid in onze branche, maar heeft ook in veel andere branches ervaring opgedaan. Hij heeft in meerdere functies bij verschillende bedrijven gewerkt. Zo was hij als manager en fieldmanager verantwoordelijk voor de coaching, training en begeleiding van de buitendienst bij multinationals als British American Tobacco en Hallmark. Belangrijke taak bij deze ondernemingen was het ontwikkelen en beoordelen van de uiteindelijke uitvoering van de trainingen. Daarvoor volgde hij veel sales- en managementstudies. Al die kennis neemt hij mee als jurylid van bij de Tweewieler Awards.


Hoofdpartner


Partners
SponsorsHedwig Berendsen

Hedwig Berendsen

Senior redacteur Tweewieler