ABUS: Innovatieve producten voor het nieuwe seizoen

ABUS: Innovatieve producten voor het nieuwe seizoen

Naarmate de behoeften van fietsers veranderen en de technologie vordert, is aandacht voor detail nog nooit zo belangrijk geweest in de fietsindustrie. Een voorbeeld van die ontwikkeling is te vinden bij ABUS. De beveiligingsspecialist presenteerde een aantal innovaties op de Eurobike die veel aandacht trokken. We spraken met Marketing Manager Maurice de Bekker en namen de nieuwe highlights voor het komende seizoen door.

Een fietshelm die gebruikt wordt in de races op het allerhoogste niveau zoals de Tour de France vraagt om een tot in detail doordacht ontwerp. Het is dan ook geen toeval dat ABUS trots is op de nieuwe GameChanger 2.0. De helm was een van de eyecatchers op de stand op de Eurobike show in Frankfurt dit jaar - en staat tegelijkertijd symbool voor de sterke reputatie die de Duitse specialist de afgelopen jaren heeft opgebouwd op het hoogste niveau in de sportwereld.

Doorontwikkeling

“Zes jaar geleden was de GameChanger onze eerste stap in het topsegment van performance helmen, waarbij we teams als het Spaanse Movistar Team hielpen om optimaal te presteren. Met feedback van onze teams en atleten hebben we het spel een stapje hoger gebracht met de GameChanger 2.0. Een van onze helmen die in onze eigen Italiaanse fabriek wordt geproduceerd.”

Aandacht voor detail is nog nooit zo belangrijk geweest”

“De GameChanger 2.0 is een voorbeeld van hoe gedetailleerd een bedrijf tegenwoordig moet zijn om uitstekende producten te ontwerpen. De eisen zijn hoger dan ooit,” zei hij, verwijzend naar de ontelbare uren CFD-simulaties en windtunneltests die het ABUS engineering team heeft uitgevoerd om de juiste mix van aerodynamica en comfort te vinden. “De helm is vanaf deze zomer verkrijgbaar in een normale én MIPS uitvoering.”

Eurobike Award

Wat aerodynamica en ventilatie zijn op het gebied van fietshelmen, is veiligheid op het gebied van fietssloten. Het nieuwe Granit Super Extreme 2500 beugelslot is uitgerust met een beugel en een behuizing van een speciaal gehard staal en heeft een coating van wolfraamcarbide. Hierdoor is het slot beschermd tegen brute aanvallen van de slijptol. Het is een ontwikkeling die veel aandacht trok op de Eurobike show - niet alleen onder de bezoekers op de ABUS stand, maar ook onder de experts die het product bekroonden met een Eurobike Award.

Scherp geprijsde NTA 8776 helm

De nieuwe Purl-Y urban helm is o.a. speciaal ontworpen voor de Nederlandse markt. “We verwachten veel van deze helm, omdat het een steeds groter wordende doelgroep aanspreekt. Het dragen van een helm wordt steeds belangrijker in Nederland. Deze helm met NTA 8776 certificering heeft een speels design en is in het nieuwe seizoen verkrijgbaar vanaf € 89,95” verklaarde de Bekker.

Tot slot onthulde de Bekker de nieuwste toevoeging aan de ABUS productlijn; het 6950M AM NR Xplus Made in Germany ringslot. “Dit slot biedt retailers voordelen omdat het achteraf kan worden gemonteerd. Door de flexibele bevestigingssleuven is het slot zowel snel en eenvouding horizontaal als verticaal af te stellen op het frame. Daarnaast maakt dit ringslot deel uit van ons OneKey assortiment, het is dus aftermarket te bestellen met dezelfde sleutel zoals bijv. het slot voor de accu of vouwslot.”

Dit artikel is gesponsord door ABUS.