Martijn van Leeuwen: 'Door OOMT kreeg ik meer inzicht in mijzelf en het team'

Martijn van Leeuwen: 'Door OOMT kreeg ik meer inzicht in mijzelf en het team'
Van Leeuwen Tweewielers: “Een team ontstaat niet vanzelf.”

Martijn van Leeuwen is opgegroeid in het tweewielerbedrijf van zijn vader. Hij kent de fietsbranche door en door en investeert graag in zijn bedrijf en in nieuwe vakkennis. Ook op het gebied van leidinggeven wil hij zichzelf blijven ontwikkelen. De ondersteuning van OOMT komt daarbij goed van pas.

Hoe kwam je in het familiebedrijf terecht?

“Mijn vader heeft de zaak veertig jaar geleden opgericht. In het begin werkte hij alleen. Later nam hij iemand aan. Ik loop vanaf mijn tweede mee. Als je in het familiebedrijf opgroeit, dan groei je vanzelf in het vak en in de branche. Toch heb ik goed nagedacht voordat ik het bedrijf overnam. Een eigen zaak is hard werken. De liefde voor het vak gaf de doorslag.”

Martijn van Leeuwen: "Dankzij de gesprekken met Hanny en Tamara heb ik meer inzicht gekregen in mijzelf en het team."
Martijn van Leeuwen: "Dankzij de gesprekken met Hanny en Tamara heb ik meer inzicht gekregen in mijzelf en het team."

Tegen welke uitdagingen liep je aan?

“De afgelopen jaren is het bedrijf hard gegroeid. Een positieve ontwikkeling, maar daardoor moeten we op een andere manier werken. Vroeger brachten klanten hun fiets zonder afspraak en was de fiets de volgende dag klaar. Nu plannen we drie weken vooruit en de werkdruk is nog steeds hoog. Daar wilde ik iets aan doen. Alleen is veranderen lastig als je druk bent.”

Hoe kwam je in contact met OOMT?

“Begin 2022 stapte OOMT-adviseur werkgeverschap Hanny Hulleman spontaan bij ons binnen voor een praatje. Zo is de bal gaan rollen. Hanny en haar collega Tamara Jansen hebben gesprekken gevoerd met mij en met het team. We werken met twee full-timers en twee part-timers. Mijn vader werkt nog bijna elke dag mee. Ik ben blij met het team. Ze verstaan hun vak en werken hard. Ik wil graag groeien in mijn rol als werkgever en leidinggevende. Ik wil mijzelf blijven ontwikkelen. Daar heeft OOMT mij bij geholpen.”

Vader Van Leeuwen richtte de zaak 40 jaar geleden op.
Vader Van Leeuwen richtte de zaak 40 jaar geleden op.

Wat merk je precies van de ondersteuning?

“Dankzij de gesprekken met Hanny en Tamara heb ik meer inzicht gekregen in mijzelf en in het team. Als werkgever voel ik mij verantwoordelijk voor alles en iedereen. Daarom bemoei ik mij soms te veel met anderen. Dat moet ik leren loslaten. We werken ook aan de interne communicatie. Dat heeft effect. Omdat we vaker overleggen, werken we beter samen, wat zorgt voor een betere sfeer. We hebben ook geleerd om vaker ‘nee’ te verkopen aan klanten. Dat brengt meer rust in de planning.”

Hoe hebben jullie het hele traject met OOMT ervaren?

“Hanny en Tamara zijn betrokken, ze luisteren goed en staan altijd klaar met advies. We hebben nog steeds regelmatig contact. Als ik ergens mee zit, dan bel ik of app ik en dan reageren ze meteen. Dat vind ik echt top. Een team ontstaat niet vanzelf. Daar moet je hard aan werken. Dankzij de adviezen van OOMT pakken we dat samen op.”

Dit artikel is gesponsord door OOMT