ABUS ONE KEY: één fietssleutel voor alle sloten

ABUS ONE KEY: één fietssleutel voor alle sloten

Om een kostbare fiets goed te beveiligen is het raadzaam om meerdere sloten te gebruiken. Dat kan een ringslot, een kettingslot of een accuslot voor e-bikes zijn. Dan is het heel gemakkelijk als dezelfde sleutel voor meerdere sloten gebruikt kan worden. ABUS biedt hiervoor het ONE KEY systeem. Handig voor klanten en een interessante omzetmaker voor dealers - die hiermee hun servicegraad kunnen verhogen.

De kans op fietsdiefstal kan worden verkleind door meerdere sloten te gebruiken. Voor fietsverzekeringen is het bovendien steeds vaker noodzakelijk om een tweede slot te gebruiken, dit wordt geëist in de polisvoorwaarden. Ging een fietser voorheen met verschillende sleutels op pad, tegenwoordig is dat niet meer nodig. Dankzij het ONE KEY systeem van ABUS kan een fietser eenvoudig met één sleutel alle sloten bedienen.

“Het is heel simpel”, zegt marketing manager Maurice de Bekker. “Want heb je een ABUS fietsslot dat is uitgerust met de PLUS of XPLUS cilinder? Dan kan je bijkomende sloten bestellen met hetzelfde sleutelnummer. Zo kan je dezelfde sleutel gebruiken voor je verschillende sloten. Of zelfs nog een stapje verder: dezelfde sleutel voor de diverse sloten van verschillende fietsen van een koppel of binnen een gezin. Met één sleutel open je alle sloten van al je fietsen.”

Extra slot met dezelfde sleutel

Het ONE KEY systeem is geschikt voor zowel nieuwe fietsen als voor de aftermarket. De Bekker: “Als aan een nieuwe fiets de ONE KEY kaart hangt, dan is het mogelijk om via onze portal of via groothandel een extra slot met dezelfde sleutel te bestellen. Deze wordt vervolgens op maat gemaakt in onze fabriek in Duitsland. Binnen tien werkdagen wordt deze opgestuurd naar de dealer of – als dat gewenst is – direct naar de consument.” Bij de aftermarket kan een dealer voor zijn klant van het bestaande slot een nieuw, extra slot met dezelfde sleutel bestellen als deze is uitgerust met de PLUS of XPLUS cilinder.

Alle ONE KEY bestellingen worden altijd op basis van de sleutelcodekaart gedaan die bij het slot wordt geleverd. Het is dus belangrijk dat deze kaart altijd goed wordt bewaard. Op sommige fietsen zitten helemaal geen sloten. Dan is er de mogelijkheid om eencompleet gelijksluitende set te bestellen met bijvoorbeeld ringslot en vouwslot of kettingslot.

Voorzien in een behoefte

Het ONE KEY systeem is een makkelijke omzetmaker, waarbij een dealer extra service verleend. ABUS merkt vooral tijdens beurzen dat hiervoor grote interesse bij consumenten is. “Voor een dealer is het makkelijke bijverkoop. Wat betreft de handeling? Als dealer hoef je niet meer te doen dan de code over te nemen. Zo eenvoudig is het. Wij rekenen slechts een klein percentage (10%) voor de extra handeling in de productie. De ONE KEY service is online niet verkrijgbaar en loopt uitsluitend via de fysieke vakhandel.”

Dit artikel is gesponsord door ABUS