Vouwen, klikken en klaar met AXA Fold vouwslot

Vouwen, klikken en klaar met AXA Fold vouwslot

Een vouwslot is een goed alternatief voor een ketting- of kabelslot. Gebruik een vouwslot als tweede slot om de fiets aan iets vast te zetten zodat deze niet binnen een paar tellen in een busje verdwijnt. Ze zijn heel praktisch omdat het in opgevouwen toestand een heel klein pakketje is wat heel handig in de meegeleverde houder - past op elk fietsframe - op te bergen is.

AXA Fold vouwsloten zijn kwalitatief hoogwaardige vouwsloten en uitermate geschikt om als tweede slot te gebruiken. Door de flexibele scharnierpunten is het slot prettig in gebruik en kan de fiets makkelijk aan een hek of paal vastgemaakt worden. De sloten zijn beschikbaar in verschillende veiligheidsniveaus. Het slot is gemaakt van gehard staal en zodoende bestendigd tegen aanvallen. De rubberen behuizing van de schakels zorgt ervoor dat er geen krassen op de fiets komen. 

Hoge kwaliteit

De diameter van de gehard stalen schakels is 5 mm. Andere fabrikanten werken niet met gehard stalen schakels maar met staaldraad wat voor een fietsendief vrij eenvoudig door te zagen of knippen is. Een AXA Fold Lite slot heeft 8 schakels in plaats van 6, zoals de sloten van sommige van onze concurrenten. Hierdoor kan de fiets makkelijk aan een paal of hek vastgemaakt worden. 

Elke Fold wordt met een handige houder geleverd. Deze kan op de bidonnokken gemonteerd worden. Mochten die niet aanwezig zijn op de fiets, dan kan de houder op elk fietsframe vastgemaakt worden met de twee meegeleverde flexibele strips. De Fold Ultra wordt met de nieuw ontworpen click bracket geleverd. Met één druk op de knop gaat de houder open en kan het slot eruit gepakt worden. Bij het terugplaatsen van het slot klik je de houder weer dicht en is het slot stevig opgeborgen. 

Code vouwslot

Klein, licht en veilig. De AXA Fold Lite C100 heeft het allemaal. Het slot sluit je af met een 4-cijferige code, die zelf in te stellen is. Ideaal voor als je geen sleutel bij je wilt hebben. Dit codeslot is onderdeel van de AXA Fold Lite serie. De Lite serie is ontwikkeld voor fietsen die voor een kortere tijd geparkeerd worden op een plek met een laag diefstalrisico.  

Heb je een zwaarder alternatief nodig? De Fold Ultra is ontwikkeld voor fietsen die voor langere tijd geparkeerd worden in een drukker gebied met een hoog diefstalrisico. Dit vouwslot heeft een ART 2 sterren keurmerk, dit houdt in dat hij aan de eisen voldoet om een fietsverzekering af te sluiten. 

Verklein de kans op diefstal

Iedere dag worden er ontzettend veel fietsen gestolen. De dieven hebben het de laatste tijd vooral gemunt op de dure e-bikes. Deze worden niet alleen van de straat meegenomen. Er komen steeds meer meldingen van diefstallen uit schuurtjes, garages en bergingen. Gelijktijdig met de toenemende populariteit van e-bikes en elektrische bakfietsen neemt ook de professionalisering van de diefstal toe. Aansluitend scherpen verzekeraars ook dit jaar weer hun polisvoorwaarden aan. 

Het is dan ook belangrijk om je fiets goed op slot te zetten. Dit is een combinatie van de juiste sloten en de manier waarop je hem op slot zet. Vier tips hoe je je fiets het beste op slot kan zetten: 

  1. Gebruik altijd twee sloten

Fietsendieven hebben vaak één specialisme en laten daardoor vaak een fiets met twee sloten staan. Gebruik bijvoorbeeld een ringslot en een vouwslot.

  1. Zet je fiets altijd ergens aan vast

Voorkom dat dieven je fiets in een busje laden en jouw slot openbreken op een rustige locatie.

  1. Bevestig het slot hoog aan de fiets 

Door jouw ketting- of vouwslot hoog aan de fiets en niet op de grond te bevestigen kan er minder kracht worden gezet bij een braakpoging. Bevestig sloten bij voorkeur door het frame of aan het achterwiel van de tweewieler.

  1. Parkeer in het zicht 

Parkeer je fiets bij voorkeur op een plek waar veel bedrijvigheid is en mensen staan te wachten. Bijvoorbeeld bij een bus- of tramhalte. Dieven houden er niet van om geobserveerd te worden.

Sleutelservice 

Mocht het gebeuren dat de fietser defietssleutel kwijt is, dan isdat geen probleem. Een extra sleutel kan via de AXA online sleutelservice besteld worden en deze wordt binnen enkele dagen geleverd.

Dit artikel is gesponsored door AXA Bike Security