Brand bij Bike Totaal Van der Koog: hoe is het nu?

Brand bij Bike Totaal Van der Koog: hoe is het nu?
Arthur Keizer: "Bij brand denken veel tweewielerbedrijven aan een ongeval met een e-bike-accu, maar je kunt ook heel andere pech hebben. Kijk maar naar ons.”

Het is het schrikbeeld van iedere ondernemer: een brand in je bedrijfspand. Arthur Keizer, eigenaar van twee Bike Totaal Van der Koog-winkels, overkwam het. Natuurlijk zorgde dat voor de nodige stress: "Op zo'n moment hoop je maar één ding: dat je echt goed verzekerd bent."

In de zomer van 2021 haalde de vestiging van Bike Totaal Van der Koog in Strijen het plaatselijke nieuws, maar helaas niet om een heel heuglijke reden. “Op de bovenverdieping was er in een tl-buis kortsluiting ontstaan. Het was geen grote brand, maar er kwam wel heel veel roet vrij. Binnen een half uur was de hele verdieping met honderd fietsen pikzwart.”

Op deze spontane ontbranding hadden Arthur en zijn vrouw zich niet kunnen voorbereiden. Behalve dan door zich goed te verzekeren. “Toch vonden we het even spannend. Op zo’n moment hoop je maar één ding: dat je echt goed verzekerd bent. Gelukkig wisten we al snel: met onze bedrijfsmatig verzekering van Bovemij zit het wel snor.”

Simpel advies

De dag na de brand kon de tweewielerzaak ‘gewoon’ open, want het deel van de winkel op de begane grond was onaangetast. “Het duurde niet lang voordat de bovenverdieping weer was opgelapt. Twee maanden na de brand was de schade afgewikkeld”, vertelt Arthur.

Twee maanden na de brand was de schade volledig afgewikkeld”

Het advies dat de fietsexpert nu aan andere tweewielerbedrijven geeft, is simpel: “Zorg dat je goed verzekerd bent. Bij brand denken veel tweewielerbedrijven aan een ongeval met een e-bike-accu, maar je kunt ook heel andere pech hebben. Kijk maar naar ons.”

Zoektocht naar verzekeringen

Alle bedrijfsmatige verzekeringen, van rechtsbijstand tot brand, heeft Bike Totaal Van der Koog bij Bovemij afgesloten. “Aan het begin van mijn carrière was het vinden van de juiste verzekeringen best een zoektocht. Ik ben fietsenmaker, geen verzekeringsspecialist. De accountmanager van Bovemij kon ons gelukkig goed adviseren. Dat ze heel specialistische dekkingen hebben, zoals voor je bedrijfsvoorraad, vind ik een groot pluspunt,” zegt Keizer.

Van der Koog in Strijen ziet er weer strak uit na de brand.
Van der Koog in Strijen ziet er weer strak uit na de brand.

Dorpse klantvriendelijkheid

Koop je bij de tweewielerzaken in Strijen en Numansdorp een fiets, dan kun je je verzekeren via ENRA, een dochterbedrijf van Bovemij. Arthur Keizer: “Vanaf de eerste dag dat we onze klanten een fietsverzekering aanbieden, zijn we bij ENRA aangesloten. Een heel fijn bedrijf, want ze hebben geen rare voorwaarden, een scherpe premie en keren snel uit bij schade en diefstal.”

Wat klanten vaak over de streep trekt om deze verzekering af te sluiten, is dat Arthur en zijn collega’s alles voor hen regelen. “Je hoeft dus niet zelf achter de computer te kruipen. Wij ontzorgen je. De service die je van een dorpswinkel mag verwachten.”

Dit artikel is gesponsord door Bovemij.