Volop vaktechniek op het B2B Workshop Plein

Volop vaktechniek op het B2B Workshop Plein

Naast nieuwe producten, diensten en interessante presentaties wordt op de eerste editie van het B2B Festival ook volop aandacht besteed aan vaktechniek. Speciaal hiervoor is hetB2B Workshop Plein ingericht. Zeven specialisten demonstreren er hun vaktechnische discipline.

Onderhoud en reparatie vormen een belangrijke motor binnen de bedrijfsvoering van een moderne fietsenwinkel. Fietsen worden steeds geavanceerder: door de elektrische aandrijving, maar zeker ook door bijvoorbeeld high-tech remmen en versnellingssystemen. Voldoende reden om de vaktechniek een prominente plek te bieden op de beursvloer van het B2B Festival.

Centraal op de beursvloer

Dankzij de coördinatie van Marcel van den Hurk van Old Skool Bikeparts en Bikeright wordt midden op de beursvloer het B2B Workshop Plein ingericht, waar specialisten beide dagen tal van vaktechnische disciplines demonstreren. Bezoekers krijgen van de technici – die werkzaam zijn bij diverse ondernemingen – leerzame tips en kunnen vragen stellen over de vaktechnische kant van het fietsambacht.

Dit zijn de deelnemers aan het Workshop Plein:

  • Elan, importeur Rohloff en Gates, geeft demonstraties en uitleg over Rohloff versnellingsnaven en Gates producten, die fietstechnici tegenkomen in de werkplaats.
  • Efos laat zien hoe je veilig en vertrouwd een normale, niet-aangedreven fiets kunt ombouwen naar een elektrische fiets.
  • Rad15 toont hoe je wielen, die met name voor extreem gebruik bedoeld zijn, op hoog niveau vlecht.
  • Belite Wheels concentreert zich op carbon wielsets en ratchet body-systemen, waarover ze alle ins en out vertellen.
  • Beta is de hofleverancier van het B2B Workshop Plein en heeft alle werkbanken beschikbaar gesteld. Zij geven uitleg en advies over complete werkplaatsinrichting.
  • Altena Bike geeft een demonstratie over het inbouwen van een driewielermodule, waarmee je van een normale fiets een driewieler maakt.
  • King Cycling spuiterij focust op een heel anders aspect van fietstechniek en geven uitleg over lakwerk en carbon reparaties.