30 medewerkers ontslagen bij Shimano Nunspeet na uitbesteden aan nieuw distributiecentrum

30 medewerkers ontslagen bij Shimano Nunspeet na uitbesteden aan nieuw distributiecentrum
Eerder dit jaar werd bekend dat Shimano Europe zijn magazijnactiviteiten in Nunspeet gaat staken. Op dat moment was nog niet bekend naar welke logistiek dienstverlener de activiteiten over zouden worden geheveld.

Logistiek dienstverlener Kuehne+Nagel gaat een nieuw Europees distributiecentrum van Shimano beheren. Vanuit het bedrijf in het Belgische Tessenderlo hoopt het Japanse bedrijf aan de groeiende zakelijke e-commercevraag naar fietsonderdelen te voldoen. Hierdoor sluit het magazijn van Shimano in Nunspeet in oktober van dit jaar en gaan er zo'n 30 banen verdwijnen.

In april van dit jaar kondigde Shimano Europe al aan dat het van plan was de magazijnactiviteiten vanuit Nunspeet volledig uit te besteden. Toen dacht Shimano nog dat 45 arbeidsplaats verloren zouden gaan, maar doordat de afgelopen tijd al een aantal mensen is gestopt, ligt het aantal nu op 30. Volgens Shimano is er een sociaal plan voor de medewerkers.

Kuehne+Nagel in Tessenderlo

Shimano krijgt 20.000 vierkante meter tot zijn beschikking in een bestaande e-fulfilmenthub van Kuehne+Nagel in Tessenderlo. De operatie moet in de loop van 2023 live gaan. “In Europa zijn fietsen en e-bikes steeds populairder, vanwege de toegankelijkheid en duurzaamheid van dit vervoersmiddel”, zegt Gianfranco Sgro, verantwoordelijk voor contractlogistiek, namens Kuehne+Nagel. “We zijn er trots op Shimano te helpen voldoen aan de groeiende vraag naar fietsonderdelen door middel van een geautomatiseerde, zeer flexibele opslagoplossing.”

Plek voor 50 nieuwe medewerkers

Het nieuwe Europese dc van Shimano biedt plek voor 50 nieuwe medewerkers. Vanuit hier moeten klanten via verschillende verkoopkanalen worden bediend. Ook het transport van gevaarlijke middelen, waar batterijen voor e-bikes onder vallen, kan vanuit Tessenderlo verzorgd worden.
In Tessenderlo heeft Kuehne+Nagel een fulfilmentcentrum van totaal 70.000 vierkante meter groot tot zijn beschikking. Er wordt in de Belgische plaats al samengewerkt met kristallenleverancier Swarovski.

Hedwig Berendsen

Hedwig Berendsen

Senior redacteur Tweewieler