Vooruitziende blik I BLOG Maarten Akkers

Vooruitziende blik I BLOG Maarten Akkers
Maarten Akkers geeft als voorzitter BOVAG Fietsbedrijven zijn mening over zaken die spelen in de tweewielerbranche.

Maarten Akkers ziet als voorzitter van BOVAG Fietsbedrijven veel zaken op tweewielerondernemers afkomen waar ze mee moeten dealen; in hun eigen bedrijf, maar ook in relatie met fabrikanten of importeurs.

"Het zijn op z’n zachtst gezegd roerige tijden voor een ondernemer. Corona waart nog steeds rond, er is een schreeuwend tekort aan personeel, loonkosten stijgen, leveringen stokken, prijzen stijgen en de energierekening rijst de pan uit. Af en toe vraag je je af hoe we dit in hemelsnaam allemaal gaan bolwerken. In zulke gevallen blijkt maar weer eens de meerwaarde van een professionele brancheorganisatie. Prijsplafond of niet, BOVAG neemt het voortouw in het begeleiden van leden in de energietransitie. Tweewielerondernemers hebben natuurlijk al jaren te maken met elektrische fietsen en elektrische scooters, maar in welke mate nemen we ook maatregelen om onze huisvesting te verduurzamen?

Zonne- en zelfs warmtepanelen, LED-verlichting, elektrische auto, subsidieregelingen… Allemaal zaken waar we wel eens bij stilstaan en waarvan we er wellicht ook al een paar hebben. BOVAG adviseert via het nieuwe energieplatform over hoe zo optimaal mogelijk energiebesparende maatregelen te nemen. Uiteindelijk zelfs met een energiemarktplaats, waar iedereen bijvoorbeeld zijn eigen opgewekte stroom kan verhandelen. Dat noem ik nog eens een vooruitziende blik!

Dealerverenigingen aan de slag met RODI

BOVAG helpt ook in de directe relatie met de importeur of fabrikant van de fietsen die je dagelijks verkoopt. Met het periodieke Relatie Onderzoek Dealer Importeur, oftewel RODI, geven we inzicht in de mening van dealers over hun belangrijkste leveranciers. Allereerst stelt RODI elke ondernemer individueel in staat om zijn zegje te doen en vervolgens kunnen we zo de gemene delers ontdekken. Die bevatten uiteraard plus- en minpunten en daarmee kan BOVAG of de desbetreffende dealervereniging op pad naar de importeur of fabrikant, zodat eventuele verbeteringen en andere aandachtspunten bespreekbaar worden gemaakt. Meten is weten en alleen door het daadwerkelijk te onderzoeken kunnen we met een rugzak aan argumenten op pad. BOVAG zorgt er in elk geval voor dat het ondernemen een stukje makkelijker wordt, hoe groot de uitdagingen van de buitenwereld ook zijn."

Lees meer over