Inschrijving Fiets Awards 2023 geopend

Inschrijving Fiets Awards 2023 geopend

Welk merk behaalt in 2023 de titel van beste fiets of e-bike van Nederland ? En welk product of innovatieve toepassing is volgens de vakjury onmisbaar in 2023? De felbegeerde Fiets Awards worden volgend jaar in zeven categorieën uitgereikt. Nieuw is de categorie Bakfiets van het Jaar. Op 24 februari 2023 worden alle winnaars bekendgemaakt.

De bekendmaking van de winnaars is op de openingsdag van de E-bike Xperience in de Jaarbeurs Utrecht. De fietsverkiezing heeft als doel het stimuleren van productvernieuwing binnen de branche. De fietsen, accessoires en toepassingen worden door een merk onafhankelijke vakjury kritisch bekeken, beoordeeld én in de praktijk getest. Uitgangspunt bij de jurering is het gebruiksdoel van de fiets. Wat is de mate van geschiktheid van de fiets voor de specifieke doelgroep?

De Fietsverkiezing bestaat dit jaar uit zeven categorieën:

  1. Fiets van het Jaar
  2. E-bike van het Jaar
  3. Speed E-bike van het Jaar
  4. (nieuw!) de Bakfiets van het Jaar
  5. Racefiets van het Jaar
  6. Gravelfiets van het Jaar
  7. Fiets Innovation Awards (FIA)

Inzendingen voor de Fietsverkiezing

Leveranciers van de verschillende fietsen, zoals e-bike, speed pedelec, race en gravelfiets kunnen hun inzendingen uiterlijk tot 14 januari 2023 aanmelden via het digitale aanmeldformulier op de website van de Fiets Awards.

Inzendingen verkiezing Fiets Innovatie Award

Met de Fiets Innovatie Awards worden nieuwe, innovatieve producten en toepassingen op het gebied van fietsen extra onder de aandacht gebracht van het publiek. Deze worden ook op 24 februari uitgereikt. Bedrijven die voor deze innovatieprijs gaan, kunnen innovaties op het gebied van onderdelen, accessoires, kleding, voeding of andere fiets gerelateerde producten tot 27 januari 2023 aanmelden via het digitale aanmeldformulier op de website van de Fiets Awards.

Veel exposure

De winnaars én genomineerden van de Fiets van het Jaar verkiezingen kunnen ook dit jaar rekenen op veel exposure. Naast de uitreiking krijgen ze bijvoorbeeld een eigen display op een centrale plek op de beursvloer van de E-bike Xperience. Hiermee kunnen zij zich presenteren op deze grootste consumentenfietsbeurs met in 2020 19.471 zeer doelgerichte bezoekers. Net als vorige jaren zal er in veel andere media ook weer aandacht worden besteed aan de awards. Daarnaast zullen via de website en sociale media alle deelnemers op de nodige aandacht kunnen rekenen.