Tweewieler
Tweewieler
Extrusie spatborden van Tubus overgenomen door Eurofender

Extrusie spatborden van Tubus overgenomen door Eurofender

Eurofender heeft de extrusie spatborden divisie van Tubus overgenomen. Voor Tubus was het een strategische beslissing om de afdeling extrusie spatborden te verkopen, zodat de sector dragers en accessoires verder kan worden versterkt en geprofessionaliseerd.

Extrusie spatborden van Tubus overgenomen door Eurofender
Van links naar rechts: Edwin Verduin (Sales Eurofender), Alberto Silvestri (CEO Eurofender), Anthonie de Jong (COO tubus carrier systems GmbH)

In het pand in Münster, waar voorheen de extrusie spatborden werden geproduceerd, wordt binnenkort een moderne assemblagelijn voor dragertoebehoren opgezet. Door deze stap zal Tubus de efficiëntie enorm kunnen verhogen en de flexibiliteit bij de verwerking en uitbreiding van de accessoires-activiteiten aanzienlijk kunnen vergroten.

Grote expertise

“In het besluitvormingsproces voor de strategische stap om de divisie extrusie spatborden te verkopen, was het voor ons duidelijk dat we alleen zouden verkopen aan iemand die grote expertise heeft op dit gebied, zodat een goed functionerende overgang gewaarborgd is voor onze klanten”, zegt Anthonie de Jong (COO). “Met Eurofender hebben we een partner gevonden die niet alleen het product maar ook het productieproces zeer goed en langdurig kent. De gesprekken waren vanaf het begin zeer coöperatief en ongecompliceerd, zodat een soepele overname gegarandeerd kan worden.” Half november werden de machines verhuisd.

Geproduceerd in Italië

Eurofender werd in 2009 opgericht door de huidige CEO en eigenaar Alberto Silvestri. De geëxtrudeerde spatborden worden allemaal geproduceerd in Italië door een zeer gespecialiseerd team met uitgebreide ervaring. “Eurofender is zeer verheugd met de overname van alle Rainline-activa van Tubus omdat het een geweldige kans is om onze capaciteit te verhogen, de kwaliteit te verbeteren, de levertijd te verkorten en ons productassortiment uit te breiden om zo een van de belangrijkste spelers in Europa te worden”, zegt Alberto Silvestri (CEO).

De uitbreiding van de productielijnen geeft een grotere flexibiliteit in het productieproces en de toevoeging van de productrange van Rainline biedt eindeloze mogelijkheden en opties om voor elk type fiets een spatbord op maat te maken. Vanaf begin volgend jaar zullen de huidige klanten van Tubus beleverd worden door Eurofender.