Kosten fietsendiefstal al 600 miljoen per jaar; hoe verder?

De kosten van fietsdiefstal overstijgen dit jaar zeker de 600 miljoen euro. Dagelijks worden 2.000 fietsen gestolen, waaronder steeds meer elektrische. We móeten het boevengilde een halt toeroepen. Maar hoe? In het Tweewieler Café buigen de gasten aan tafel zich er over.
De gasten aan de stamtafel van het vierde Tweewieler Café: (vlnr) Peter van den Brink van Safe, Gerard Nijdam van ANWB/Unigarant, presentatrice Sandy Nijhuis, Lucas Kuin van Fietsenwinkel.nl en Maarten Spanjaart van ABUS.

We zijn het vierde Tweewieler Café te gast bij de Megastore van Fietsenwinkel.nl in Utrecht. Gastheer Lucas Kuin vertelt ons over zijn winkel en wijdt vervolgens met de overige gasten aan tafel uit over de gevolgen van fietsdiefstal en de gewenste aanpak ervan. Bestuurslid Peter van den Brink van Safe pleit voor de registratie van e-bikes en vertelt dat hierin de nodige stappen worden genomen. Gerard Nijdam van verzekeraar ANWB/Unigarant belicht de rol van de verzekeraar als het gaat om fietsdiefstal en duikt in de tweede slotverplichting. Maarten Spanjaart van ABUS verhaalt over diefstalpreventie middels sloten, kettingen en GPS-trackers en beschrijft de nieuwste ontwikkelingen.
Tijdens het Tweewieler Café zijn er verder bijdragen van Juncker Bike Parts en Basil/MIK.

Bekijk hieronder het Tweewieler Café waarin fietsdiefstal en de gevolgen ervan centraal staan.

Kijk alle afleveringen van het Tweewieler Café terug

Het Tweewieler Café is dé talkshow voor en door de tweewielerbranche. Andere afleveringen terugkijken? Geen probleem! We hebben ze overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Dit vind je misschien ook interessant