Babboe viert 15-jarig bestaan met verhalen gebruikers

Babboe viert 15-jarig bestaan met verhalen gebruikers

Dit jaar bestaat Babboe 15 jaar. Om dit te vieren blikt het merk in een videoserie terug op de afgelopen 15 jaar met bijzondere verhalen van Babboe-bezitters.

In de eerste aflevering is de Maastrichtse kapper Noël Wilmes te zien. Hij heeft zijn Babboe aangepast zodat zijn bakfiets volledig aangedreven wordt door zonnecellen. Om aandacht te vragen voor klimaatverandering fietste hij in 2021 vanuit Nederland naar de klimaatconferentie in Glasgow.

Van doe-het-zelf pakket tot internationale webwinkel

Babboe begon 15 jaar geleden als een lokaal initiatief van een aantal ondernemende Nederlandse jonge ouders voor een betaalbare bakfiets. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een grote internationale speler in elektrische cargobikes. Waar de eerste ‘Babboe Big’ alleen als bouwpakket af te halen was, richt Babboe zich nu met zo’n 14 verschillende elektrische modellen op gezinnen, hondenbezitters en vrachtvervoer in de stad. Op het hoofdkantoor in Amersfoort werken zo’n 120 collega’s aan de internationale groei van Babboe.
“Al 15 jaar maakt Babboe deel uit van het dagelijks leven van mensen over de hele wereld. Inmiddels rijden er honderdduizenden Babboe’s rond verspreid over meer dan 30 landen. Die enorme verscheidenheid aan Babboe bezitters is natuurlijk een fantastische bron van inspiratie om 15 jaar Babboe in beeld te brengen”, aldus Rens Bosma, Marketing Manager bij Babboe.

Onderdeel van Accell Group

Babboe verkoopt direct aan consumenten via eigen webshops in momenteel 11 Europese landen. Daarnaast werkt Babboe samen met meer dan 1.300 fietswinkels verspreid over de wereld.Babboe is in 2018 onderdeel geworden van Accell Group.

Hedwig Berendsen

Hedwig Berendsen

Senior redacteur Tweewieler