Ergotec introduceert nieuwe EG-handvatten reeks

Ergotec introduceert nieuwe EG-handvatten reeks
Met behulp van de 'flex-sticks' is het mogelijk om hardheid van het handvat aan te passen.

Ergotec-team introduceert de nieuw ontwikkelde EG-handvatten reeks. De nieuwe handvatten combineren ergonomie met een dynamisch design.

Aanvankelijk zullen door Ergotec drie verschillende modellen worden aangeboden, elk in de maten lang/lang en lang/kort. In detail zijn dit de EG Performance met een ronde vorm, de EG Ambition met een kleine ergonomische handsteun en de EG Active Flex met een ergonomisch gevormde handsteun en instelbare dempingseigenschappen.

De nieuwe EG-handvatten reeks bestaat uit drie modellen.
De nieuwe EG-handvatten reeks bestaat uit drie modellen.

Geproduceerd in Duitsland

De EG-handvatten serie is in Duitsland ontwikkeld en wordt ook in Duitsland geproduceerd. Het hart van de EG-handvatten reeks is de EG Active Flex, waarvoor patent is aangevraagd. Dit model heeft een grote ergonomisch gevormde handsteun, die de mogelijkheid biedt om de hardheid van de handsteun aan te passen door middel van zogenoemde ‘flex-sticks’. In eerste instantie worden twee flex-sticks aangeboden in groen (meer demping) en rood (minder demping).

 Het binnenmateriaal van de EG Performance-handvatten is een composiet van gerecycleerd, met glasvezel versterkt thermoplast. Het greep oppervlak van TPE thermoplastisch elastomeer materiaal heeft een lange levensduur en geeft de rijder een veilige, ergonomische en gewrichtsvriendelijke greep. Aangezien er geen klassiek Kraton wordt gebruikt, behoort het 'plakken' van de handen aan de greep tot het verleden.