Trek lanceert de Domane+ SLR e-racefiets

Trek lanceert de Domane+ SLR e-racefiets

Trek introduceert de nieuwe Domane+ SLR e-racefiets; een prestatiegerichte elektrische racefiets die dankzij een lichtgewicht carbon frame, een stille motor en een racespecifieke tuning meer aanvoelt als een racefiets dan een e-bike.

De Domane+ SLR heeft dezelfde gebruiksvriendelijke kenmerken als de traditionele Domane, zoals IsoSpeed in het achterframe om hobbels in het wegdek te absorberen en een stabiele endurance-geometrie voor comfort op lange ritten. Daarnaast biedt het frame plaats aan banden tot 40 mm breedte. Voor gravelminnende e-wielrenners hebben de eTap-modellen gravelbanden en een SRAM 1x XPLR-groepset. Verder is de fiets gemaakt van 800 Series OCLV Carbon voor gewichtsbesparing en goede rijeigenschappen.

Gemaakt voor lange afstanden

Trek heeft gekozen voor het TQ harmonic pin ring e-systeem. Dit systeem is licht, stil en compact, maar beschikt toch over genoeg power voor de meest avontuurlijke ritten. De fiets heeft een 360Wh accu waarmee in ecomodus ongeveer 95 km kan worden afgelegd (of rond de 145 km met de optionele 160 Wh Range Extender). Het bereik wordt vergroot wanneer de trapondersteuning wordt geoptimaliseerd via de Trek Central app. De app is draadloos te koppelen aan de Domane+ om de motorondersteuning te personaliseren, activiteiten bij te houden en real-time het resterende rijbereik te berekenen.

De Trek Domane+ SLR is beschikbaar vanaf 8.999 euro met Shimano 105 Di2. Het het topmodel met SRAM RED eTAP AXS kost 14.499 euro.