Tocsen crashdetectie in assortiment BusyBee

Tocsen crashdetectie in assortiment BusyBee

Tocsen, het Duitse merk achter de gelijknamige veiligheidscrashdetectie sensoren, heeft BusyBee Bike Products aangesteld als officiële distributeur voor de Benelux. De sensoren van Tocsen worden geplaatst op de helm en detecteren ernstige crashes.

De sensoren zijn via Bluetooth verbonden met de Tocsen-app en kunnen op elke bestaande sporthelm worden gemonteerd. Na een crash zendt de sensor een alarm af en verzendt het de exacte locatie van de eigenaar naar persoonlijke noodcontacten via app en sms. Bovendien worden andere Tocsen-app-gebruikers in de buurt op de hoogte gebracht van de crash voor de snelste eerste hulp.

Montage op elk merk

Erik Gruyters van BusyBee Bike Products: "Omdat de Tocsen-crashsensor op helmen van elk merk kan worden gemonteerd, kunnen fietsspeciaalzaken dit veiligheidsapparaat toevoegen aan hun bestaande schap met helmen. Tocsen overtuigt met zijn nauwkeurige crashdetectie, die meet waar het ertoe doet: op het hoofd. Ernstige ongevallen en bewusteloosheid kunnen worden geïdentificeerd zonder vals alarm."

Floris van Miert, naast Gruyters ook eigenaar van Busybee, vult aan: "De community van Tocsen gebruikers is een nieuwe ontwikkeling en neemt alleen maar toe met nieuwe gebruikers, wat een goede zaak is." De Tocsen App is beschikbaar in het Nederlands, maar ook in het Spaans, Pools, Italiaans, Duits, Frans, Engels en Tsjechisch.

Breed assortiment

BusyBee is gespecialiseerd in de distributie van een breed scala van fietsaccessoires en producten voor fietsenwinkels. De Tocsen crashdetectie sensor vult het portfolio aan en het product zal door BusyBee aangeboden worden aan haar netwerk van B2B-retailers en fietsspeciaalzaken in de Benelux.