Valeo Cyclee: preventief onderhoud via digitaal ecosysteem

Valeo Cyclee: preventief onderhoud via digitaal ecosysteem

Valeo Cyclee, het elektrische fietssysteem ontwikkeld door autogigant Valeo, heeft Velco gekozen om het digitale ecosysteem rond zijn 48V-systeem te creëren. Deze samenwerking laat zien dat auto- en fietsindustrie samen voor belangrijke innovaties op de markt voor elektrische fietsen kan zorgen.

Valeo heeft een eerste systeem voor elektrische fietsen gelanceerd met een elektrische ondersteuningsoplossing voor fietsers. Na een zeer succesvolle start bij de automobilisten op de internationale markt, zet Valeo Cyclee in op een digitaal aanbod dat zowel fietsenmakers, fietsenwinkels, onderhoudsspelers en fietsers omvat.

SaaS-softwaresuite

Deze ecosysteembenadering is bekend bij Velco, met zijn SaaS-softwaresuite die zakelijke toepassingen biedt aan professionals uit de fietsindustrie. Velco neemt de belemmeringen voor gebruik en aankoop weg (veiligheid voor fietsers, diefstalpreventie, levensduur van fietsen) en vergroot de aantrekkelijkheid van elektrische fietsen door connected services. Door zijn IoT-oplossingen te richten op merken, fietsfabrikanten, fabrikanten van e-aandrijfsystemen en wagenparkbeheerders, verbindt Velco de fietsindustrie met elkaar om er een topsector van te maken. 

Digitale aanpak

Velco en Valeo Cyclee hebben samen een compleet aanbod opgebouwd. Velco heeft zijn SaaS-aanbod gebruikt om Valeo Cyclee een digitaal ecosysteem op maat te bieden, dat elke klant en speler gedurende de hele levenscyclus van het product ondersteunt.

Zo wordt aan fietsenmakers een digitale tool ter beschikking gesteld om de assemblage en installatie van Valeo Cyclee systemen te vergemakkelijken ”

Zo wordt aan fietsenmakers een digitale tool ter beschikking gesteld om de assemblage en installatie van Valeo Cyclee systemen te vergemakkelijken. Deze webapplicatie maakt synchronisatie tussen het frame en de motor mogelijk, evenals kalibratie en updating. 

Voor fietsenwinkels of onderhoudsmonteurs zal de connectiviteit het optimaal onderhoud van fietsen uitgerust met Valeo-motoren mogelijk maken. Via een logboek zal de winkel immers fietsen uitgerust met het Valeo-systeem in omloop kunnen brengen, toegang hebben tot de reparatiegeschiedenis, updates kunnen uitvoeren en toekomstig onderhoud kunnen plannen. Zo kan preventief onderhoud worden uitgevoerd en kan bij correctief onderhoud direct de oorzaak van de storing worden aangepakt. Voor de berijder is een mobiele applicatie ontwikkeld om de ervaring aan te passen door bepaalde aspecten van de motor in te stellen, gebruiksstatistieken te verkrijgen en de gezondheid van de batterij en het e-aandrijvingssysteem van de motor te controleren.

Een complementair partnerschap

Velco heeft de introductie van Valeo Cyclee op de markt voor elektrische fietsen op de voet gevolgd en de technologische dimensie van de aangeboden producten gemeten. Omdat ze dezelfde waarden van innovatie en uitdaging delen, is deze Made in France samenwerking ontstaan om hun knowhow te bundelen. De expertise van Velco op de fietsmarkt heeft Valeo Cyclee geholpen om zijn oplossing via connectiviteit op de markt te brengen voor verschillende merken. Valeo heeft Velco in staat gesteld zijn expertise op het gebied van kwaliteitsnormen voor auto's te vergroten. Met een innovatief digitaal aanbod en een sterke productiekracht herschikt de innovatie van Valeo Cyclee en Velco de kaarten in de e-bikemarkt.

Dit artikel is gesponsord door Velco.