Shimano sleutelclinics goed van start

Shimano sleutelclinics goed van start

Shimano startte dit najaar met een sleutelclinic-pilot. Het betreft een serie gratis workshops waarbij beginnende fietsers in een veilige omgeving vertrouwd raken met hun fiets en essentiële tips krijgen over basisonderhoud.

Voor wie nog niet zo lang fietst betekent een 'klein ongemak' zoals een lekke achterband regelmatig het einde van de rit. Om dit te voorkomen is Shimano de gratis sleutelclinics gestart. De clinics gaan over praktisch onderhoud en worden gegeven bij lokale Shimano Service centers.

Positieve reacties

“We zien dat de basics van fietsonderhoud, voornamelijk bij minder ervaren fietsers, niet altijd bekend zijn”, vertelt retail manager Erik-Jan Brunninkreef. “Met de Shimano Sleutelclinics willen we zorgen dat beginnende fietsers lekker kunnen blijven fietsen, het belang van regulier onderhoud kennen en hun lokale Shimano Servicecenter weten te vinden wanneer dat nodig is. We hoopten natuurlijk dat dit in de smaak zou vallen, maar hadden niet verwacht dat de reacties van zowel de deelnemers als servicecenters zó positief zouden zijn.”

Volgens Erik-Jan Brunninkreef liep het vanaf het begin al storm bij de inschrijvingen: “Tot nu toe hoor ik alleen maar goede berichten. Het is nog te vroeg om iets over het succes te zeggen, maar het zou heel goed kunnen dat er een vervolg komt.” De eerste clinics zijn speciaal voor vrouwen en worden gegeven door mechanieker Nadine Post.