Draagbare tPump XL pompt band in seconden op

Draagbare tPump XL pompt band in seconden op

De semi-professionele tPump XL van Coolado pompt een fietsband in 12 seconden op tot 3 bar. Een autoband van 0 naar 3,2 bar brengen kost 2,5 minuut. De maximumdruk is 6,9 bar.

De compacte pomp heeft een krachtige lithiumbatterij van 8.000 mAh en kan ook als powerbank worden gebruikt. De pomp met tweecilinder motor heeft een gewicht van slechts 815 gram en past door het compacte formaat prima in de hand. De rubberen coating maakt hem sterker en beter bestand tegen weersveranderingen. De tPump XL heeft een LCD-scherm en een zaklamp die van pas komen bij het pompen in het donker. Voor het pompen kan de gewenste eenheid ingesteld worden: psi, kPa of bar.

Vijf verschillende adapters

Zodra de band op de gewenste druk is gebracht, stopt de pomp automatisch. De pomp wordt geleverd met vijf verschillende adapters voor ieder type band: fiets of caravan, Presta of Dunlop, en zelfs een sportbal. Levering is met een AC- en DC- autolader. Met de AC-wandlader kan de pomp in slecht twee uur volledig worden opgeladen. Hij kan ook onderweg worden opgeladen met de meegeleverde USB-kabel.

Minder CO2 uitstoot

Deze luchtpompen helpen om ecologische en duurzame doelstellingen te bereiken. Een handige bandenpomp maakt het eenvoudiger om een band op tijd te vullen. Dit helpt de uitstoot van NOx en CO2 te verminderen. Door minder wrijving in banden wordt er minder microplastic materiaal aan het milieu blootgesteld. Het draagt ook bij aan een brandstofbesparing van vijf procent.

Hedwig Berendsen

Hedwig Berendsen

Senior redacteur Tweewieler