Gazelle gaf fietsers duwtje in de rug tijdens Dutch Grand Prix

Gazelle gaf fietsers duwtje in de rug tijdens Dutch Grand Prix

Koninklijke Gazelle verraste afgelopen weekend duizenden fietsers tijdens de Formule 1 in Zandvoort met een extra versnelling op de weg naar het circuit. In samenwerking met de bekende commentator Olav Mol creëerde de fietsfabrikant op het drukste fietspad richting de Dutch Grand Prix een unieke DRS-zone voor fietsers.

Bijna 40.000 racefans kwamen afgelopen weekend op de fiets naar het circuit in Zandvoort. Het fiets-ecoduct op de Voormalige Trambaan tussen Bentveld en Zandvoort werd door Gazelle omgetoverd tot speciale DRS-tunnel voorzien van vier grote solar-aangedreven windturbines. Die enorme propellers gaven duizenden racefans op de fiets richting het circuit in Zandvoort letterlijk versnelling door de wind in de rug. Tijdens de rit werden de fietsers aangemoedigd door Formule 1-journalist en -commentator Olav Mol.

Knipoog naar de race

Eveline Enthoven, directeur Marketing en Innovatie bij Gazelle: “De beelden van vorig jaar van de enorme stroom aan fietsers richting het circuit in Zandvoort waren onvergetelijk. Bij Gazelle geloven we dat fietsen een heerlijk vrij gevoel geeft. Daarom verrasten we de duizenden racefans op de fiets dit jaar met een extra versnelling in onze unieke DRS-tunnel. Natuurlijk met een dikke vette knipoog naar de Dutch Grand Prix! Met Gazelle halen de fietsers zo het maximale uit hun rit, op weg naar het circuit in Zandvoort.”

Harrie Hoitink

Harrie Hoitink

Hoofdredacteur Tweewieler