Cortina start met online tool om goede keuze te maken

Cortina start met online tool om goede keuze te maken

Cortina heeft de Bike to School Tool ontwikkeld, een online keuzehulp om scholieren en hun ouders te helpen bij het uitkiezen van een nieuwe fiets voor de middelbare school.

Er zijn twee tools gemaakt: één voor ouders en één voor scholieren. Beide bestaan uit een korte vragenlijst van 5 meerkeuzevragen. In de tool voor ouders wordt onder andere gevraagd naar het budget en extra eigenschappen die een fijne bijkomstigheid zouden zijn, zoals een accu of voorrekje. Aan scholieren wordt bijvoorbeeld gevraagd hoeveel kilometer zij per dag moeten fietsen en wat voor sport ze beoefenen.

Beste match

Op basis van de gegeven antwoorden berekent de tool welke fiets het beste matcht bij de behoefte en persoonlijkheid. Hierin wordt ook rekening gehouden met persoonlijke stijl en smaak. De resultaten van beide tools kunnen daarna binnen het gezin vergeleken worden om zo een weloverwogen keuze te maken voor de juiste Cortina-fiets waar gedurende de gehele middelbare schooltijd op gerekend kan worden.

Anne-Tjitske Mulder, team lead Brand Marketing: “Als aanstaande middelbare scholier wil je een goede indruk maken op je klasgenoten. Met een mooie en nieuwe fiets lukt dat vast en zeker. Het aanbod is echter enorm, dus de juiste keuze maken kan lastig zijn. Met de Bike to School Tool als vertrekpunt geven we ouders en scholieren graag inzicht in wat het beste past binnen het budget en de persoonlijke behoeftes als het gaat om een fiets waar je jaren plezier van wil hebben."

Lees meer over