Advanced wil eerste klimaatneutrale e-bike merk zijn

Advanced wil eerste klimaatneutrale e-bike merk zijn

Advanced Ebike streeft ernaar in 2023 het eerste klimaatneutrale e-bike merk te zijn, gebaseerd op een volledig circulair model. De award winnende RECO-frametechnologie is daarin een belangrijke, eerste stap.

Advanced Ebike neemt naar eigen zeggen het voortouw in duurzaam ondernemen en pakt daarmee haar verantwoordelijkheid in de sterk groeiende tweewielermarkt.

RECO-frametechnologie

De Advanced RECO is het eerste 100 procent recyclebare kunststof e-bike frame van de Duitse fabrikant. De productie ervan verloopt via een geavanceerd spuitgietproces, met 68 procent minder CO2-uitstoot ten opzichte van de productie van een aluminium frame. De frames bestaan voor 40 procent uit gerecyclede koolstofvezels, afkomstig uit de automobielindustrie. De productie vindt lokaal in Duitsland in plaats van in Azië plaats, wat de CO2-uitstoot verder verlaagd.

RECO-frames doen volgens Advanced kwalitatief gezien niet onder voor aluminium versies. Ze zijn TÜV-gekeurd, hebben 30 jaar garantie en beschikken over geluids- en schokabsorberende eigenschappen. Aan het einde van hun levenscyclus worden de frames volledig gerecycled en vormen ze de basis voor nieuwe RECO-frames. RECO kreeg in 2022 zowel een IF Design Award als een Rai Innovatie Award toegewezen.

Naar 100.000 duurzame frames per jaar

Advanced Ebike voorziet op middellange termijn een productie van 100.000 RECO-frames per jaar, gebaseerd op vijf verschillende modellen. Daartoe wordt in de haven van Offenbach (Duitsland) een volledig nieuwe en uiterst moderne productiefaciliteit gebouwd, die in het tweede kwartaal van 2023 in bedrijf gaat.

Naast het frame krijgt ook de productie van componenten van Advanced Ebike een circulair karakter. Dat gebeurt met het deels zelf CO2-vriendelijk produceren van deze componenten en via het stellen van duurzame randvoorwaarden aan toeleveranciers.