Bombo Primo: kruising van scooter en e-bike

Bombo Primo: kruising van scooter en e-bike

De Nederlandse startup Bombo Bikes heeft een nieuw soort stadsfiets ontwikkeld; de Primo, een kruising tussen een e-bike en een scooter. Om de fiets op de markt te krijgen is een crowdfunding-campagne gestart.

Start-up Bombo Bikes denkt met de Bombo Primo nóg meer mensen op een elektrische fiets te krijgen. “De Primo combineert het comfort en de inzetbaarheid van een scooter met alle voordelen van een elektrische fiets”, vertelt directeur en oprichter Thierry Crolla. “Tegenwoordig betaal je al gauw 2.500 euro voor een elektrische fiets. En wat heb je dan? Vaak toch nog een saaie en wat oncomfortabele manier om jezelf, en alleen jezelf, van A naar B te brengen. Terwijl er met de huidige e-bike technologie veel meer mogelijk is.”

E-bike als vertrekpunt bij de ontwikkeling

Bombo Bikes wil laten zien dat er meer mogelijk is met een e-bike dan we in de huidige markt zien. Crolla: “Ons uitgangspunt was een comfortabele en stijlvolle e-bike ontwikkelen waarmee je vanuit je werk nog even een vriend of vriendin kon ophalen van het station. En vervolgens gemakkelijk langs de supermarkt kon om de avondboodschappen mee te nemen.”

Geïnspireerd door Italiaanse designers

Crolla ziet bij de consument een grote behoefte aan moderne techniek, maar ook naar design met een knipoog naar beroemde vormgeving uit het verleden. “Met de Bombo Primo spelen we hierop in. “Tegenwoordig moeten alle fietsen stoer, robuust en snel zijn. Wij hebben ons laten inspireren door Italiaans design.”

Harrie Hoitink

Harrie Hoitink

Hoofdredacteur Tweewieler