Opladen 'risico-batterijen' steeds vaker aandachtspunt voor ondernemers

Opladen 'risico-batterijen' steeds vaker aandachtspunt voor ondernemers

Diverse tweewielerspecialisten hebben voor de opslag van hun 'risico-batterijen' gekozen voor de Battery-box van Battery Control Europe. Zo ook Johan Hoogeveen. "Accu's die ik niet ken of vertrouw wil ik liever niet in de winkel hebben. Maar je klant ermee wegsturen is ook niet klantvriendelijk en geen oplossing."

De Battery-boxen die Battery Control op de markt brengt zijn een oplossing voor het veilig laden, opslaan en vervoeren van accu’s. Ze worden ingebouwd in bedrijfsvoertuigen, in lithium-ion opslagcontainers en zijn in gebruik bij maaltijdbezorgers, tweewielerzaken en horecabedrijven.

Overtuigende testvideo's

Carl Veeke van Carl Veeke Rijwielen heeft de keuze gemaakt om de Battery-box aan te schaffen: “Ik heb al veel verschillende kasten langs zien komen en gezien, maar niets heeft mij tot nu toe kunnen overtuigen”, zegt Veeke. “Battery Control kon video’s van testen laten zien en bracht veel expertise mee in het gesprek. Ik zag de opslagbox en heb vervolgens drie XL-boxen besteld.”

Dick van de Steeg van Battery Control en Carl Veeke van de gelijknamige rijwielzaak
Dick van de Steeg van Battery Control en Carl Veeke van de gelijknamige rijwielzaak

Veilige omgeving

Ook Johan Hoogeveen van Hoogeveen Fietsen heeft gekozen voor de Battery-box van Battery Control. “Ik heb op de toonbank de Battery-tester staan en test hier en daar nog wel eens wat accu’s. Ik wilde deze accu’s graag in een veilige omgeving testen. Daarnaast komen er regelmatig accu’s binnen die ik niet vertrouw of waarvan ik de historie niet ken. Ik wil ze liever niet in de winkel hebben, maar je klant ermee wegsturen is ook niet klantvriendelijk en zeker geen oplossing. Via mijn verzekeraar Nationale-Nederlanden heb ik vervolgens contact gezocht met Battery Control en zijn we overgegaan tot de aanschaf van hun boxen.”

Dick van de Steeg van Battery Control en het team van Hoogeveen Tweewielers
Dick van de Steeg van Battery Control en het team van Hoogeveen Tweewielers

Voorlichting en uitleg

Dick van de Steeg van Battery Control komt vaker bij de winkels en geeft aan dat veel zaken op zoek zijn naar een geschikte oplossing, maar dat het voor ondernemers lastig blijkt om juiste informatie over oplossingen te krijgen.

“Wij zijn open en duidelijk naar de ondernemer, geven voorlichting en uitleg. Waar ondernemers uiteindelijk voor kiezen is aan hen. Maar ik hoor vaak dat als ze de boxen in werkelijkheid zien, men direct begrijpt waarom ze zo goed getest zijn. De boxen zijn degelijk, robuust en slim ontwikkeld” zegt Van de Steeg.

Lees meer over