Stella introduceert luxe Vicenza Pro

Stella introduceert luxe Vicenza Pro

Stella breidt haar Vicenza-familie uit met de sportieve Pro. De elektrische fiets is het luxere broertje van de onlangs geïntroduceerde Vicenza Premium.

Voor de ontwikkeling van de Vicenza Pro MDS FI – zoals de fiets officieel heet – is Stella te rade gegaan bij de Stella-fietsers. Op basis van hun feedback - en recente ontwikkelingen in e-bikeland – werd een veelzijdige e-bike ontwikkeld. Het ontwerp is in lijn met de nieuwe designtaal van de Nunspeetse producent.

Zelfde karakter, nieuwe technologieën

Opvallend is dat bij de Pro vergeleken met de andere Vicenza-fietsen meteen voor een nieuwe verschijningsvorm is gekozen. Woordvoerder Johan Makaske: "De dubbele buis in het frame is altijd al een stijlkenmerk geweest, maar nieuw is de volledig geïntegreerde accu in het frame. Deze is via de zijkant uitneembaar." Voor de ondersteuning tekent een Shimano E6100-middenmotor, schakelen gaat met de Shimano Nexus Inter-5E-versnellingsnaaf. Een riem verbindt de twee met elkaar. Bij de onlangs geïntroduceerde Vicenza Premium namen een ketting en derailleur de aandrijving voor rekening. De combinatie van motor en naaf zorgen er volgens de designers van Stella voor dat de fiets de rijdynamiek naar een geheel nieuw niveau brengt.

In de kleur Peacock Blue Gloss

De Vicenza is verkrijgbaar in de kleur Peacock Blue Gloss en heeft een standaardaccu van 11,6Ah. Accu-upgrades zijn mogelijk, met uiteindelijk een actieradius van 230 kilometer. De adviesprijs van de Pro is 3.499 euro.

Harrie Hoitink

Harrie Hoitink

Hoofdredacteur Tweewieler