SQlab introduceert 'Made in Germany' zadel

SQlab introduceert 'Made in Germany' zadel

SQlab brengt met de 60X Infinergy Ergowave active haar eerste 'Made in Germany' zadel op de markt. Door de goede ondersteuning en comfortabele drukverdeling is dit zadel speciaal gemaakt voor lange en steile beklimmingen op de (e)mountainbike.

De nieuwe 60X Infinergy Ergowave active is een vervolg op de al vier jaar bestaande 60X Ergowave active. Het verschil tussen de twee zadels is dat hij niet meer is gemaakt van klassiek PU-schuim, maar van het schuimmateriaal Infinergy van BASF. Dit is niet alleen licht, sterk en slijtvast, maar zorgt dankzij de snelheid waarmee het in z’n originele vorm kan terugkeren ook voor meer comfort.

Productie in de regio

Met de keuze van SQlab - in ons land op de markt gebracht door Oneway Bike - om de productie van het 60X Infinergy Ergowave active zadel in Duitsland uit te voeren profiteert zowel de consument als het milieu. Het voordeel van ‘Made in Germany’ in ecologisch opzicht is namelijk niet alleen dat de lange transportroute uit Azië wegvalt, maar ook dat de productie efficiënt en met inachtneming van Duitse milieunormen kan gebeuren.

Meer druk op de zitbotjes

SQlab zadels kenmerken zich door de getrapte vorm, die volgens medische inzichten de druk verdeelt op het zadel; weg van het perineum en óp de zitbotjes. De lager gepositioneerde neus van het zadel zorgt voor een betere drukverdeling op de zitbotjes en reduceert daarmee de druk op het gevoelige weefsel van het perineum. Het kuiltje in het midden van het zadel waarborgt daarbij de doorbloeding en gaat afknellen van zenuwbanen tegen.

Het kuiltje in het midden van het zadel
Het kuiltje in het midden van het zadel

Optimale zit voor mannen én vrouwen

Het verschil in de afstand tussen de zitbotjes bij mannen en vrouwen is minder groot dan vaak wordt aangenomen. De aanname is dat die afstand bij mannen klein is en bij vrouwen groot. Maar er zijn volgens de zadelmakers van SQlab veel vrouwen met een kleine afstand tussen de zitbotjes en veel mannen met een grote zitbotjes-afstand. Met de lager geplaatste zadelneus en het kuiltje in het midden van het nieuwe zadel worden de karakteristieke probleemzones bij zowel mannen als vrouwen ontzien. Met vier verschillende breedtematen (13, 14, 15 en 16 cm) is er voor iedereen een passende 60X Infinergy Ergowave active.

Het zadel is beschikbaar in vier verschillende breedtematen
Het zadel is beschikbaar in vier verschillende breedtematen

Vriendelijk voor je rug

Het zadel bevat de SQlab active functionaliteit, waarbij het zadel tijdens het trappen in de lengteas met het bekken kan meebewegen. Dit verlicht de tussenwervelschijven, reduceert de druk op de zitbotjes en resulteert tevens in een effectievere trapbeweging. De schaal van het zadel bestaat uit een nieuw, met carbon vezels versterkt composietmateriaal dat de active-functie in hoge mate bevordert.