Flyer lanceert de Gotour toer- en trekkingbike

Flyer lanceert de Gotour toer- en trekkingbike

Flyer introduceerde op de Eurobike haar nieuwste e-bike; de Gotour. Beschikkend over de nieuwste technologieën voor e-bikes, hoge kwaliteits- en veiligheidsnormen en sterke motor- en accuprestaties is de fiets volgens de Zwitsers gemaakt voor allerlei soorten tochten.

“Bij de ontwikkeling van deze toer- en trekkingfiets stonden comfort, alledaags gebruiksgemak en design centraal”, vertelt Flyer productmanager Philipp Suter. “Op de Gotour is het moeiteloos genieten en ontdekken tijdens lange tochten. Maar de e-bike is ook praktisch voor elke dag; om naar het werk te rijden of om boodschappen te doen.”

Aangenaam rijcomfort

De rechte zitpositie, de zelfontwikkelde, verstelbare cockpit en het comfortabele zadel moeten volgens het merk zorgen voor een aangenaam rijcomfort. De Gotour beschikt over dikke banden voor voldoende veiligheid op onverharde wegen en bospaden. Daarnaast beschikt de fiets over een led-dagrijlicht en een koplamp met een lichtbundel van 100 lux.

ABS-systeem van Bosch

De Gotour kan optioneel worden uitgerust met het nieuwe antiblokkeersysteem (ABS) van Bosch. Het ABS Touring-systeem ondersteunt het remproces en maakt gelijktijdig remmen met de voor- en achterremmen mogelijk. Verder beschikt de e-bike over een Bosch Performance Line Cx-motor met een 750 Wh-accu.

Zes modelvarianten

De Gotour is beschikbaar in zes modelvarianten en drie frametypes (Comfort, Mixed en Gents). De e-bike wordt ook geleverd in een crossover-variant met dikke banden voor alle terreinen en alsmede in een sportieve versie zonder bagagedrager. Qua aandrijving kan er worden gekozen tussen naafversnellingen met riemaandrijving van Enviolo of derailleurs van Shimano. De fietsen zijn beschikbaar in de kleuren Frosty Sage, Enzian Blue en Cold Anthracite.