Eurobike woensdag van start in Frankfurt

Eurobike woensdag van start in Frankfurt

Aanstaande woensdag is de opening van de Eurobike, de internationale vakbeurs voor de fietsindustrie. Dit jaar voor het eerst niet in Friedrichshafen, maar in Messe Frankfurt. Eurobike 2022 is van woensdag 13 tot zondag 17 juli, waarbij de eerste drie dagen - woensdag tot en met vrijdag - gereserveerd zijn voor de handel. Op donderdag 14 juli vindt ook de legendarische Eurobike Party plaats in Frankfurt wat moet gaan zorgen voor een echt 'Bodensee-gevoel'.

Op zaterdag en zondag is het festivalweekend, waarbij de deuren open gaan voor het grote publiek. De beurs Eurobike ontvangt 1.500 exposanten van over de hele wereld op 140.000 vierkante meter vloeroppervlak. ‘From Cycling to Mobility’ is het thema van de beurs dat bestaat uit een totaalconcept voor zowel het beursterrein als de stad.

Kennismaken met toekomstige mobiliteit

Op de beurs kun je je naast de nieuwste producten van de diverse exposanten ook laten inspireren over mobiliteit in de toekomst. Elektrische aandrijving opent een schat aan nieuwe toekomstige toepassingen en dus ook nieuwe voertuigcategorieën en bedrijfsmodellen. In hal 8 bieden meer dan 300 fabrikanten en merken op 30.000 vierkante meter tentoonstellingsruimte een introductie en blik op dit onderwerp. Op het Start-Up Area podium zijn creatieve innovaties en praktische oplossingen te zien.

Enorm potentieel bakfietsen

Veel aandacht ook voor bakfietsen op de Eurobike. Bakfietsen zijn de gamechangers voor stedelijke mobiliteit en de verkoopcijfers gaan overal ter wereld door het dak. Op de Eurobike gaan de fietsindustrie en verenigingen op Duits en Europees niveau zich met dit onderwerp bezighouden. Op de Cargo Academy komen op donderdag 14 juli - in vier panels over politiek, componenten, infrastructuur en veiligheid - actuele vraagstukken en ontwikkelingen in de stedelijke mobiliteit aan bod.

Congresprogramma

Op Eurobike zijn verder dit jaar thema’s als duurzaamheid, grondstoffen en mobiliteit meer dan ooit aanwezig. Ook de congressen tijdens de Eurobike Business Days gaan over de toekomst van onze mobiliteit. ‘Cycling is our mission’ is de slogan van het conferentieprogramma op de Eurobike Business Days (van 13 tot 15 juli) waar interdisciplinaire discussies tussen industrie, politiek, bestuur, wetenschap en het maatschappelijk middenveld over de mobiliteitstransitie gevoerd zullen gaan worden.

Gratis: Eurobike Academy

De Eurobike Academy is een breed trainingsprogramma voor spelers in de fietsindustrie en spreekt zowel oudgedienden als nieuwkomers aan. Van de grote thema's duurzaamheid en mobiliteitstransitie tot de concrete kennisoverdracht over onderwerpen als batterijveiligheid: op de Eurobike Academy komen in het Portal Haus en op de Future Mobility Stage in hal 8 specialisten uit handel, werkplaats of industrie en investerende partijen aan hun trekken. Toegang tot de Eurobike Academy is gratis bij het beursticket.

BMX-en en gravelen

Ondanks alle onderwerp over toekomstige mobiliteit is er ook nog veel aandacht voor het sportieve karakter van de beurs. BMX-professionals laten hun kunsten zien bij Osthafen. Verder zijn de nieuwste gravelbikes te zien en kan iedereen deelnemen aan gravelritten.

'Bodensee-gevoel' in Frankfurt

Voor veel beursgasten was de Eurobike Party ieder jaar het hoogtepunt van de beurs. De legendarische Eurobike Party vindt ook plaats in Frankfurt en de beursorganisatie nodigt de hele fietsindustrie uit op de buitenruimte en de Skyline Bar op het terras van hal 11 op donderdag 14 juli vanaf 18.00 uur. De Frankfurt Live Ensemble Urban Club Band en DJ's zorgen voor een gezellige sfeer.

Lees meer over

Hedwig Berendsen

Hedwig Berendsen

Senior redacteur Tweewieler