Chantal van Rekum-Nijland: ‘Inschrijven voor de winkelverkiezing is kleine moeite’

Heb je je al aangemeld voor de 25e verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar 2022? Op maandag 20 juni aanstaande moet de inschrijving binnen zijn. Sommige ondernemers twijfelen of ze zich zullen inschrijven. Chantal van Rekum-Nijland van Nijland Tweewielers in ’s-Heerenberg kan het zeker aanraden: “Waarom zou je je niet inschrijven als je een mooie winkel hebt? Het is een kleine moeite en baat het niet, het schaadt zeker niet."
Delen:

Chantal en haar broer Ramon schopten het vorig jaar in de verkiezing tot de finale. Ze kijken positief terug op hun deelname: “Het is leuk om samen met je team de puntjes op de i te zetten in de winkel. Het zorgt er voor dat je kritisch naar je eigen onderneming kijkt. Als de jury bij je op bezoek komt, moet de winkel er netjes uitzien.”

Laatste zetje van jury

Tijdens het bezoek van de jury wordt ieder hoekje van de winkel kritisch bekeken. Dat zorgt ervoor dat je als ondernemer met andere ogen gaat kijken: “De jury wijst je op zaken waar je misschien zelf ook al over twijfelde maar wat al jaren zo is. De opmerkingen van de jury geven dan net dat laatste zetje om het wél te op te pakken.”

Goede koffiehoek

Een van de opmerkingen bij Nijland Tweewielers was dat er geen goede koffiehoek was. Dat heeft Chantal met haar team inmiddels voor elkaar gemaakt. Andere opmerkingen pakt ze misschien later op: “We willen de werkplaats misschien nog wat veranderen, maar nu nog niet. We hebben inmiddels het pand hiernaast gekocht en als dat vrijkomt, kijken we weer verder.”

Dit jaar nog drukker

Qua promotie heeft Chantal niet veel extra aandacht besteed aan hun finaleplaats: “We groeien al jaren op rij. Meer geld uitgeven aan advertenties was niet echt nodig.” En waar het de afgelopen twee jaren al hectisch was, was het dit jaar volgens haar nog erger. “Ik ben constant bezig met regelwerk, plannen en mensen aan het nabellen omdat een fiets niet geleverd wordt. Maar ik klaag niet, de omzet blijft goed.”
Voor de toekomst heeft ze nog volop plannen en misschien doen ze over een aantal jaren opnieuw mee: “We zijn harstikke trots op onze winkel, we hebben ons team goed op orde, dus wie weet?”

Zo verloopt het verkiezingstraject:

Ronde 1 | selectie 20 genomineerden

Zodra de inschrijving voor de Tweewielerwinkel van het Jaar verkiezing gesloten is, buigt de jury zich over de inzendingen. Op basis van de aangeleverde informatie en het aangeleverde beeldmateriaal worden 20 bedrijven geselecteerd, die naar de volgende ronde gaan.

De vakjury
De vakjury beoordeelt de deelnemende bedrijven. Onderdelen waar de jury op beoordeelt zijn onder andere gastvrijheid, presentatie, productkennis, vakmanschap, bedrijfsvoering en ondernemerschap.

Ronde 2 | jurering 20 genomineerden

De 20 door de jury genomineerde winkels krijgen het verzoek om extra informatie over hun bedrijf aan te leveren. Ze krijgen bezoek van de mystery shopper, die het bedrijf kritisch beoordeelt. Uit de genomineerden kiest de jury de finalisten.

Mystery shopper
De mystery shoppers zijn specialisten die het bedrijf beoordelen door de ogen van de klant. Elk van de 20 genomineerden ontvangt een verslag van het bezoek.

Ronde 3 | finale (september)

De finalisten worden bezocht door de vakjury en krijgen daarnaast een accountants-check. De winnende finalist wordt bekendgemaakt op maandag 19 september 2022 tijdens een feestelijke finale-bijeenkomst op de beurs Vélovak in Gorinchem.


Hoofdpartner:

Partners: