Hoezo is de verkiezing niets voor jou? | BLOG Harrie Hoitink

Hoezo is de verkiezing niets voor jou? | BLOG Harrie Hoitink
Wie volgt Hoogeveen Tweewielers uit Gouda op als winnaar van de verkiezing? Op maandag 19 september wordt de winnaar op de beursvloer van de Velovak bekendgemaakt.

'Die winkelverkiezing van Tweewieler? Dat is alleen voor de top van de winkels in onze branche. Niets voor mijn winkel.' Huh, hoezo dat?

De verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar 2022 – de 25e op rij – is in volle gang. Tot en met maandag 20 juni aanstaande kunnen bedrijven zich aanmelden. Vervolgens worden uit de aanmeldingen door de vakjury 20 bedrijven genomineerd.

Doe je mee?

Als redactie spreken we regelmatig ondernemers, waarbij we ook altijd even de verkiezing onder de aandacht brengen. Doe je mee? Menigeen knikt vervolgens instemmend en meldt zich aan. Dat gaat heel simpel: even naar de speciale verkiezingssite , de gevraagde gegevens invullen, een aantal foto’s uploaden en een motivatie schrijven. Nieuw is dit jaar dat je in de eerste ronde geen financiële gegevens hoeft in de sturen. Nog minder inschrijf-drempels dus!

'Not my cup of tea'

Maar we spreken ook regelmatig ondernemers die bij de vraag ‘Doe je mee?’ driftig met hun hoofd schudden. Nee, de verkiezing is niets voor hen. Even doorvragen dus. Waarom niet? Het antwoord doet ons met de oren klapperen: de verkiezing is alleen voor grote winkels waar je je vingers bij af likt.
STOP! Dit is absoluut niet zo. Voor de verkiezing zijn we op zoek naar de fietsenwinkel die ondernemers inspireert, waar anderen van kunnen leren, die zich onderscheidt, die goed ondernemerschap toont. En is zeker niet altijd de grootste, de mooiste of meestverkopende winkel. Zo, die misvatting is uit de wereld!

Zet jezelf op scherp

Wat de verkiezing uniek maakt, is dat ze niet alleen de winnaar maar elke deelnemer winst brengt. Wie wordt genomineerd doorloopt een bijzonder waardevol traject waarin een mystery shopper jouw bedrijf bezoekt, de vakjury kritisch naar je onderneming kijkt, je online performance wordt getoetst en je winkel langs een duurzame lat wordt gelegd.
Nog meer positieve prikkels nodig? Dan trekken deze woorden van Jeroen Hoogeveen, de winnaar van 2021, je vast over de deelnamestreep: “Als je winnaar wordt is dat super leuk. Maar ook als je het niet wordt, brengt deelname je heel veel. Je gaat over dingen nadenken, waarom heb ik dit nog niet opgepakt en wat moet ik doen om het te verbeteren? De verkiezing zet je gewoon op scherp!”

We zien je aanmelding komen op www.tweewielerwinkelvanhetjaar.nl

Harrie Hoitink

Harrie Hoitink

Hoofdredacteur Tweewieler